ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Μην ξεχάσετε: Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή


Ετοιμη να καλωσορίσει την χειμερινή ώρα είναι η Ελλάδα, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (31/10) θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω. Το μέτρο με την αλλαγή ώρας είχε.. δρομολογηθεί για να σταματήσει μέσα στο 2021, όμως η απόφαση «πάγωσε».
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου λήγει η θερινή ώρα, υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να μετακινήσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω, ωστόσο δεν υπήρχε αναφορά για το αν θα καταργηθεί ή όχι τελικά το μέτρο.
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», ανέφερε η ανακοίνωση.