ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Η χαρά του Πρετεντέρη


Δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί Γιώργο Παπανδρέου ο αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης των “Νέων”, Γιάννης Πρετεντέρης από την ημέρα που ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επισήμως.. την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Από τα τελευταία άρθρα του Γιάννη Πρετεντέρη ξεχωρίσαμε τα εξής:
➤ Η “Νέα Αλλαγή” δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά είναι ιδέα του Γιώργου. Μπροστά σε μια ντουλάπα. Φσστ… Μποινγκ!
Την άλλη φορά που πάλι είχαμε “νέα αλλαγή” αντί για ντουλάπα διάλεξε το Καστελλόριζο. Τότε μπήκαμε στο Μνημόνιο από όπου βγήκαμε δέκα χρόνια αργότερα και 25% φτωχότεροι. Όντως αλλάξαμε, αλλά κυρίως επειδή μας άλλαξαν τα φώτα!
➤ Ευτυχώς ο Γιώργος είναι πάντα εδώ με τις ιδέες του. Βέβαια οι καιροί άλλαξαν και το ΚΙΝΑΛ είναι αρκετά μικρό για να μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τον Γιώργο. Καλού – κακού λοιπόν να πακεταρουμε τα γυαλικά, να κλείσουμε τα παράθυρα και να φορέσουμε καμία ζώνη ασφαλείας.
➤ Σε επίπεδο επιστροφών, σοβαρότερη βρίσκω την επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα. Μπορεί να μην έχει τόση πλάκα όσο ο Γιωργος, μπορεί να μην έχει καν ντουλάπα, αλλά σώζει ζωές.
➤ Αρχες καλοκαιριού 2010 βρεθηκα στις Βρυξέλλες να πάρω συνέντευξη από τον Ζοζε Μανουέλ Μπάτζιο… Η Ελλάδα είχε μόλις μπει στο Μνημόνιο και όλη η Ευρώπη ήταν στο πόδι. Με τον Μπαροζο είχαμε κοινούς γνωστούς και μια σχετική οικειότητα από τα φοιτητικά χρόνια στη Γενευη. Κάποια στιγμή στο περιθώριο της συνέντευξης με ρώτησε:
– Ποια είναι η γνώμη σου για τον Παπανδρέου;
Αισθάνθηκα αμήχανα. Δεν μου άρεσε να εκφράζω γνώμη για (οιοσδήποτε) έλληνα πρωθυπουργό σε ξένους πολιτικούς. Ο Μπαροζο άλλαξε την ερώτηση.
– Νομίζεις πως έχει καταλάβει το προβλημα;
– Ελπίζω πως ναι, απάντησα.
Δεκαπέντε μήνες αργότερα ο Μπαροζο ήταν στις Καννες όταν όλοι πήραν την απάντηση – ακόμη κι όσοι την είχαν προεξοφλήσει…
- από το enimerosi24