ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Απειλή διαγραφών στη Ν.Δ.


Οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. την περασμένη Κυριακή κύλησαν πολύ ομαλά με σχεδόν μηδενικά προβλήματα. Ενδεικτικό είναι πως η αρμόδια επιτροπή εξέτασε μόλις 5 ενστάσεις μεταξύ υποψηφίων.. Το καλό αποτέλεσμα, όμως, δεν ήρθε ως διά μαγείας. Ο Θανάσης Νέζης, η παραταξιακή «ψυχή» του Μαξίμου, και ο Στέλιος Κονταδάκης από την Πειραιώς είχαν στείλει τελεσίγραφο σε όλες τις επίφοβες περιοχές, όπου υπήρχαν κόντρες και σκληρές αντιπαραθέσεις, πως αν οι υποψήφιοι ξεφύγουν από τα όρια και δοθεί κακή εικόνα προς τα έξω, τότε θα υπάρξουν μαζικές διαγραφές. Και όπως φαίνεται, η προειδοποίηση των «γαλάζιων» στελεχών εισακούστηκε μέχρι κεραίας.
***
Εσπασε η συμμαχία
Αφού έπιασα τα εσωτερικά της Ν.Δ., να σας πάω στην Πελοπόννησο. Ενδιαφέρουσα ήταν η αποστροφή του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση εναντίον του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο βουλευτής κατηγόρησε τον τοπικό άρχοντα πως προκάλεσε άσχημη εντύπωση η διαφωνία του με το έργο φυσικού αερίου στην Τρίπολη. Η αντίθετη άποψη λέει πως ο Νίκας έχει πάρει σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα και το φυσικό αέριο θα έρθει στην περιοχή. Ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο, η πολιτική ουσία δεν αλλάζει: το δίδυμο Βλάση – Νίκα, που ήταν μαζί στις περιφερειακές εκλογές, έχει «σπάσει», ανοίγοντας την όρεξη πολλών για νέες συμμαχίες.

Σταύρος Παπαντωνίου / Kαθημερινή