ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Εξοργιστική ανακοίνωση της Αστυνομίας - «Κατάλληλες κινήσεις» τα χημικά και το άγριο ξύλο στους διαδηλωτές


Προκλητική απάντηση για την απρόκλητη και άγρια επίθεση στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 18χρονου από αστυνομικά πυρά στο.. Πέραμα έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μεταξύ άλλων βαπτίζει «κατάλληλες κινήσεις» το ξύλο και τα χημικά των ΜΑΤ, ενώ αναφέρει ότι η επίθεση έγινε για το καλό των οχημάτων που ήταν στο κέντρο.
«Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να περιορισθούν σε μία λωρίδα και στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Επιπρόσθετα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για να απεμπλακούν από τυχόν καθυστερήσεις όσοι ασχολούνται με την υγεία των πολιτών (ΕΚΑΒ κλπ). Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση και οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία, με κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ωστόσο τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά της βιαιότητας των αστυνομικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον δύο διαδηλωτές κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ από το μένος της αστυνομίας δεν γλίτωσαν ούτε βουλευτές. Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και Μαρία Απατζίδη, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ.
Μάλιστα η Μαρία Απατζίδη, μιλώντας στο documentonews.gr δήλωσε ότι δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ στη συνέχεια αυτός και άλλοι τρεις από την διμοιρία την έσπρωχναν με τις ασπίδες τους. Δηλώνοντας ότι είναι βουλευτής σταμάτησαν την επίθεση και ευθύς αμέσως εξαπολύθηκε επίθεση με χημικά προς όλο το μπλοκ. «Αν δεν ήμουν βουλευτής τι άλλο θα μου κάνανε; Δηλαδή αυθαίρετα και χωρίς λόγο χτυπάνε τον οποιοδήποτε που απλά διαδηλώνει ειρηνικά, χωρίς να προκαλέσει σε καμία περίπτωση» σημείωσε με νόημα η ίδια.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:
«Την 18.00 ώρα σήμερα (Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 500 περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και στην οδό Σταδίου κατέλαβαν όλο το οδόστρωμα.
Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να περιορισθούν σε μία λωρίδα και στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Επιπρόσθετα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για να απεμπλακούν από τυχόν καθυστερήσεις όσοι ασχολούνται με την υγεία των πολιτών (ΕΚΑΒ κλπ). Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση και οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία, με κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο. Εν συνεχεία οι συγκεντρωμένοι, μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου, πορεύθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου προσπάθησαν εκ νέου να καταλάβουν όλο το οδόστρωμα, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις με τις κατάλληλες κινήσεις τους οριοθέτησαν σε μία λωρίδα και η συγκέντρωση - πορεία ολοκληρώθηκε την 19.30 ώρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».