ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Απολογούνται στον ανακριτή την προσεχή Τετάρτη οι 7 αστυνομικοί - Aπειλούν με αντίποινα οι συγγενείς του 20χρονου (video)


Οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή την προσεχή Τετάρτη. Οι.. αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του συμβάντος έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί, όπως πρόεκυψε από την έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Την ίδια ώρα τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική. Από εκεί θα φανεί από πιο όπλο έφυγε η θανάσιμη βολή που δέχθηκε ο 20χρονος.

Ο Aλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των αστυνομικών

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ΔΙΑΣ. «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.
Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21.
Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.
Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου.


Ο υπουργός Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε μέσω Facebook, πως επισκέφτηκε τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για την αιματηρή καταδίωξη της Παρασκευής στο Πέραμα.
 Παράλληλα, γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 20χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από τους πυροβολισμούς.
Αναλυτικά η ανάρτηση Θεοδωρικάκου:
«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.
Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα.Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.
Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».



Ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο εντός πέντε ημερών

Τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου και ταυτόχρονα την πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή την αιματηρή καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ η επιχειρησιακή αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.



Οι διάλογοι της ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτήματα για το εάν υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Πέραμα, και στο κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ανακύψει τις τελευταίες ώρες.
Και αυτό διότι σύμφωνα με το Mega πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ υπήρχε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά.
Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και δεν μεταβιβάστηκε η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και με δικιά τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη, σενάριο που είναι και το επικρατέστερο.
Οι διάλογοι ανάμεσα στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και το κέντρο επιχειρήσεων;
Λίγο μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά. Μάλιστα όταν το κέντρο ρωτάει εάν υπάρχουν τραυματίες ο αστυνομικός που ακούγεται να μιλάει στον ασύρματο τονίζει ότι κανένας συνάδελφός του δεν έχει τραυματιστεί.

Απειλούν με αντίποινα οι συγγενείς

Η οικογένεια του 20χρονου Ρομά ξεσπά και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου στην κάμερα του ΑΝΤ1.
Ο 20χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Η γυναίκα του ξεσπά και λέει: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, θα τον σκοτώσω εγώ. Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».
Η μητέρα, η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει η αδερφή του 20χρονου θύματος.
Η μητέρα του τραυματία που ήταν κουνιάδος του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά της ΔΙΑΣ μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο. Μάλιστα υποστηρίζει πως ενώ αρχικά την είχαν ενημερώσει πως ο γιος της είχε τραύμα στο χέρι από μία σφαίρα τελικά έχει δεχθεί τρεις σφαίρες στην κοιλιακή χώρα.

Επεισόδια με Ρομά στοv Ασπρόπυργο - Έκλεισαν την Αττική Οδό

Ομάδα 200 Ρομά έκλεισε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου. Οι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου ου έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα, πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Παράλληλα έκαψαν ένα όχημα της Αττικής Οδού.
Η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, στο ρεύμα προς Μαγούλα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικά οχήματα.