ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Έλενα Ακρίτα για Γλύξμπουργκ: "Πιο τριτοδεύτερη βασιλική οικογένεια δεν υπάρχει"


Η Έλενα Ακρίτα με αφορμή τον βασιλικό γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ, εξηγεί στο 2ο επεισόδιο του Podcast της γιατί η οικογένεια του τέως βασιλιά βρίσκεται στη.. γαλαρία της ιεραρχίας. Μιλά επίσης για τις αθλιότητες της Φρειδερικης και την ‘προίκα’ της πριγκίπισσας Σοφίας που βούλιαξε τον ελληνικό λαο στην φτώχεια και την ανέχεια. Εξού και το σύνθημα της δεκαετίας του ‘60 «Προίκα στην Παιδεία, όχι στη Σοφία».
Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο η Αθήνα υποδέχθηκε μερικούς από τους... λαμπερούς εκπροσώπους των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, οι οποίοι έδωσαν το παρών στον θρησκευτικό γάμο του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ, που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.
Η Έλενα Ακρίτα μέσω του δεύτερου επεισοδίου του Podcast της στο NEWS 24/7 σχολιάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο το ευχάριστο γεγονός και εξηγεί γιατί η τέως βασιλική οικογένεια των Γλύξμπουργκ είναι η γαλαρία της ιεραρχίας.
Διαβάστε εδώ απόσπασμα από το Podcast της Έλενας Ακρίτα:
αλέ είχαμε και γάμους βασιλικούς, βασιλικός δηλαδή τρόπος του λέγειν, διότι ούτε βασιλεία έχουμε ούτε μοναρχία έχουμε ούτε κανέναν από αυτούς έχουμε, όλοι αυτοί έχουν φύγει από τη ζωή μας ευτυχώς, γιατί η χώρα αυτή έχει υποφέρει τα πάνδεινα κάτω από τη μοναρχία - δυναστεία τους, όποιος θέλει να διαβάσει λίγο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και τα 'καμώματα' όλων αυτών των τύπων και κυρίως της Φρειδερίκης, αυτής της άθλιας, αδίστακτης γυναίκας, θα μάθει πολλά και θα ενημερωθεί για πολλά και ίσως θα εξηγήσει και γιατί είμαστε σήμερα εδώ που είμαστε.
Όλες οι βλαχοσικάτες έπαθαν ένα ταράκουλο και όταν βλαχοσικάτες δεν το λέω με την έννοια ότι οι βλάχοι είναι ένας λαός, όχι ξέρετε τι εννοώ, βλαχοσικάτες του κερατά. Αυτές που βάζουν τα 'τέρατα', την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω τους και πηγαίνουν σε αυτούς τους γάμους... φώναξαν λέει και βασιλείς και υψηλά ιστάμενους εστεμμένους, τίποτα το σόι τους φώναξαν. Ο τέως, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ φώναξε την αδερφή του, που είναι μια συμπαθέστατη κυρία, η Σοφία, την οποία λατρεύουν οι Ισπανοί. Όμως πρέπει να σας πω ότι όλοι αυτοί που στήθηκαν με τα κανάλια απέξω και έβγαλαν όλα τα βλαχομπαρόκ που φορούσαν πάνω τους και έκαναν και ρεπορτάζ 'έρχεται ο πρίγκιπας, αχ...', ποιος πρίγκιπας παιδιά;
Θέλω να σας πω κάτι και συγγνώμη αν σας χαλάω σε κάποιους φιλοβασιλικούς το αφήγημα, αλλά πιο ντεκλασέ και τριτοδεύτερη βασιλική οικογένεια από τη δική μας τους Γλύξμπουργκ, δεν υπάρχει! 
(...) Τα παιδιά του Γλύξμπουργκ από ότι έχω καταλάβει το επάγγελμά τους είναι να παντρεύονται δισεκατομμυριούχες. Και η πρώτη, η Μαρί Σαντάλ, η άλλη μια πολύ όμορφη (η Τατιάνα Μπλάτνικ) που παντρεύτηκε ο δεύτερος και τώρα η τρίτη, η Νίνα Φλορ, που το όνομά της εμένα μου θυμίζει αποσμητικό. "Αποσμητικό Νίνα Φλορ. Για να αισθάνεστε πάντα δροσερές". Τι ντροπή;"

- περισσότερα στο NEWS 24/7