ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Οι «πατριάρχες» του ρεπορτάζ...


** Να τις κοιτάξουν εκεί, στη μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα τού Παραπολιτικά 90,1 του Σαββατοκύριακου, τις πλουσιοπάροχες προσαγορεύσεις των ρεπόρτερ και των αναλυτών. Ως.. «πατριάρχης» τού ρεπορτάζ Άμυνας προσφωνήθηκε ο αρμόδιος συντάκτης την Κυριακή, ως «πατριάρχης» διεθνολόγος έχει προσφωνηθεί παλιότερα ο (άξιος είναι αλήθεια) συνεργάτης αναλυτής. Αλλά από την πολλή χρήση η λέξη χάνει το νόημά της και γίνεται κλισέ.

** Στις 8:10 , στο κυριακάτικο βραδινό δελτίο του Star, αναγγέλθηκε ως πληροφορία της τελευταίας στιγμής η αδιαθεσία που ένιωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις ΗΠΑ και η εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Αλλά η είδηση είχε βγει ευρέως στο διαδίκτυο τουλάχιστον από τις 6 το απόγευμα, και αρκετά νωρίτερα σε ορισμένα σάιτ (λόγου χάρη στο ethnos.gr έχει ώρα ανάρτησης 17:22).

** Το καλοκαίρι το ραδιόφωνο του Alpha είχε γίνει σε μεγάλο μέρος του μουσικό. Με το νέο πρόγραμμα η μουσική υποχώρησε το πρωί, αλλά λειτουργεί για πολλές ώρες το βράδυ. Λες και εγκαταλείπεται η ιδέα του ενημερωτικού ραδιοφώνου όταν σκοτεινιάζει. Ίσως είναι θέμα κονδυλίων που προφανώς εγκρίνονται με φειδώ μετά από την πολυετή υπολειτουργία τού σταθμού πριν από την αλλαγή ιδιοκτησίας. Τώρα αναλαμβάνει σιγά σιγά.

** Επίσης η νυχτερινή μουσική τού Alpha 98,9 από ελληνικά ποιοτικά λαϊκά, παλιά κυρίως, άλλαξε με πολλά ξένα τραγούδια και ελαφρά ελληνικά. Δεν τη λες και αλλαγή προς το πιο ευχάριστο –εκτός και αν άλλα δείχνουν οι μετρήσεις ακροαματικότητας.

** Η Ζωή Ρηγοπούλου μιλώντας στην πολύ καλή πολιτιστική εκπομπή του Alpha 98,9 με τον Νίκο Θρασυβούλου, είπε ότι το 80% των συναδέλφων της ηθοποιών που έγιναν κάτι, δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Απολύτως κατανοητή...
(Η ηθοποιός το είπε αναφερόμενη στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που είναι και συμπεριφέρεται ως «κανονικός άνθρωπος»).
- από το harddog