ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

H Ακρίτα για την καταγγελία Γεννηματά σε Μητσοτάκη: «Της οφείλει μια δημόσια συγγνώμη»


Για «mansplaining» κατηγόρησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις πυρκαγιές. Η.. δημοσιογράφος και συγγραφέας, Έλενα Ακρίτα σχολίασε το περιστατικό μέσω Facebook και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ μία δημόσια συγγνώμη.
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:
«Της οφείλει μια δημόσια συγγνώμη.
Για #mansplaining κατηγόρησε η Φώφη Γεννήματα τον Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια σύνθετη λέξη που αποτελείται από το man και το explaining: ο Αντρας ο Σωστος δηλαδή εξηγεί μια έννοια στην καημένη τη γυναικούλα που λόγω του φύλου της δεν νογάει και πολύ.
Η κ. Γεννηματά - εκτός από αρχηγός κόμματος - είναι και γυναίκα. Ο Πρωθυπουργός τής απευθύνθηκε με ένα υφάκι τόσο πατριαρχικό, τόσο συγκαταβατικό, τόσο τύπου ‘μικρό κουτό κορίτσι’ που η Φώφη εξαγριώθηκε για τα καλά.
Του τα ‘χωσε φυσικά και πολύ καλά έκανε. Γιατί με τη φόρα που έχει πάρει αυτός, σε λίγο θα της έλεγε άι μαρη τραβά να πλύνεις κάνα πιάτο.
Τής οφείλει μια συγγνώμη.
Μια δημόσια συγγνώμη. Και ως Πρωθυπουργός προς την Αρχηγό εκλεγμένου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά και ως άντρας που με μισογύνικη και ιταμή ρητορική, προσπάθησε να υποβιβάσει και να μειώσει μια γυναίκα».