ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Κέντρο διερχομένων υποψηφίων υπουργών το Μαξίμου


Με την εικόνα της κυβέρνησης να πλήττεται σοβαρά από το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, το μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα καταφεύγοντας στην «ανασχηματισμολογία».. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να δέχεται εισηγήσεις να πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, με το επιχείρημα ότι αν είναι ευρύς και δομικός -όπως πολλοί στην κυβέρνηση περιμένουν- θέλει χρόνο να προετοιμαστεί, όμως με τα σημερινά δεδομένα εκείνο το διάστημα φαίνεται πολύ μακρινό. Ετσι, εφόσον ο Κυρ. Μητσοτάκης ποντάρει τελικά στο ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας σε μια προσπάθεια, μέσω του λίφτινγκ στην κυβέρνηση, να αμβλύνει το πλήγμα στην εικόνα της μετά τις πυρκαγιές, αλλά και να καλλιεργήσει την εντύπωση μιας ανανέωσης στο μέσον της κυβερνητικής θητείας, πιο πιθανός χρόνος για την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού φαίνεται αυτός πριν από τη ΔΕΘ.
Κατ’ αρχάς ο πρώτος υποψήφιος προς απομάκρυνση από τη θέση του είναι βέβαια, όπως όλα δείχνουν, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εχει υποστεί απανωτά «αδειάσματα» από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, με τελευταίο το προχθεσινό του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, στο ερώτημα αν ο υπουργός Προ.Πο. χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, τον άφησε παντελώς ακάλυπτο, λέγοντας ότι «αυτό που μας απασχολεί τώρα» είναι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταγράφει φιλίες και έχθρες μέσα στην κυβέρνηση και στο μέγαρο Μαξίμου (ακούγεται ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργικό συνεργάτη και ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη), ενώ, με αφορμή την αδυναμία της κυβέρνησης απέναντι στην αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, βρέθηκε στο στόχαστρο ενδοκυβερνητικής κριτικής και δυσφορίας για μια σειρά από χειρισμούς του. Ωστόσο, το τι θα πράξει τελικά ο κ. Μητσοτάκης θα εξαρτηθεί και από το γεγονός ότι ο υπουργός Προ.Πο. υπήρξε προσωπική επιλογή του ίδιου. Στην περίπτωση που ο κ. Χρυσοχοΐδης απομακρυνθεί, για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του Κώστα Τσιάρα -εφόσον μετακινηθεί, όπως επίσης ακούγεται, από το υπουργείο Δικαιοσύνης- αλλά και του Βασίλη Κικίλια.

- από ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών