ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Μητσοτάκης σε γραμμή… Πορτοσάλτε


Απίστευτες κουβέντες από τον πρωθυπουργό εντός Βουλής, ο οποίος εκτός από την προκλητική ομιλία του, έφτασε στο σημείο να ζητήσει, εμμέσως, από τους πολίτες να ασφαλίζουν την ακίνητη.. περιουσία τους. «Θα πρέπει μετά να μας απασχολήσει συνολικά η ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών» δήλωσε απροκάλυπτα κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, εισπράττοντας, μάλιστα, θερμό χειροκρότημα από τα έδρανα της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, είχε αναφερθεί υποτιμητικά για κατοίκους που «θέλουν ένα ελικόπτερο ή ένα αεροπλάνο πάνω από το σπίτι τους».
Όπως ήταν αναμενόμενο τα λόγια Μητσοτάκη θύμισαν τα όσα είχε δηλώσει σε προηγούμενες πυρκαγιές ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε όταν καλούσε τους πολίτες να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, την ώρα που ρεπόρτερ του καναλιού συνομιλούσε με άνθρωπο που είχε χάσει την περιουσία του από την πυρκαγιά στο Αλεποχώρι.
«Ζητώ συγνώμη αλλά τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση αυτό. Κάποια στιγμή εμείς που δεν έχουμε τον ίδιο πόνο, να τα λέμε για να τα ακούμε. Τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Είτε είναι αστικό σπίτι, είτε είναι σπίτι στην εξοχή, το ασφαλίζουμε. Για να μην κλαίμε όλοι πάνω από τα αποκαΐδια, να λέμε και μερικά πράγματα που να ακουμπάνε πάνω στη λογική» είχε δηλώσει.
Την ίδια άποψη είχε εκφράσει ξανά στα τέλη Ιουλίου όταν είχε δηλώσει «εκεί λοιπόν τα σπίτια πρέπει να είναι ασφαλισμένα σε ιδιωτική εταιρία. Δεν μπορούμε να έχουμε πυροσβεστική σε κάθε σπίτι του Πορτοσάλτε ή του Βασιλακόπουλου που επέλεξε να ζει μέσα στα δέντρα. Καλώς επέλεξε, δεν λέω όχι. Θα πρέπει να πει οτι θα βάλω μία γεννήτρια, θα έχω και νεράκι εφεδρικό και μετά μπορεί να βρίζει το κράτος και τον Μητσοτάκη. Ταυτοχρόνως το σπίτι θα είναι ασφαλισμένο στην ιδιωτική εταιρία. Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι παραλίες κάθονταν στο λαπτοπάκι τους και στο κινητό τους και έγραφαν ανοησίες, υβριστικές για να πουν “κοίτα ο ΣΚΑΙ”».
Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον;
Χ.Κ. / ΕφΣυν