ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

«Μαξίμου Α.Ε.»


«Όλες οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά για τη σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκε –κυρίως με τη δευτερολογία της..- στη Βουλή στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «Μαξίμου Α.Ε.»!
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν χρησιμοποίησε πρώτη φορά τον όρο «Μαξίμου Α.Ε.» το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή. Αυτή τη φορά, όμως, υπήρξε περισσότερο λεπτομερής, «φωτογραφίζοντας» τομείς της κυβερνητικής πολιτικής στους οποίους αναφέρεται με τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιεί.
«Δεν υπάρχει κανένα επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά στη δευτερομιλία της η Φώφη Γεννηματά. «Στο Μαξίμου υπάρχει μία ανώνυμη εταιρεία, που ασχολείται μόνο με επιχειρηματικά συμφέροντα και μάλιστα λίγων και ισχυρών. Και φάνηκε αυτό και μετά όπως χειρίστηκαν το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς και με τα Ελληνικά Πετρέλαια και πώς χειρίστηκαν τα κολέγια σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων και πώς χειρίζονται τα θέματα των ΑΠΕ μόνο για τους μεγάλους και ισχυρούς και πώς χειρίζονται το θέμα του εργασιακού και ασφαλιστικού». Στις αναφορές αυτές το επόμενο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να προσθέσει και την φορολογία των κερδών χωρίς επενδύσεις, την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και άλλα θέματα.
Με την παραπάνω οριοθέτηση η Φώφη Γεννηματά ανοίγει μεγάλο μέτωπο με τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς αυτός είναι ο αποδέκτης των καταγγελιών της.
Παράλληλα δείχνει πως ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών για την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, η επικεφαλής του κόμματος και υποψήφια εκ νέου για την προεδρία του κόμματος, επιλέγει αντιπολιτευτική στρατηγική που αναδεικνύει τις διαχωριστικές γραμμές και την φέρει απέναντι από τη δεξιά παράταξη. Μια τακτική που την φέρει να εισπράττει σημαντικά κέρδη, καθώς ήδη κόπηκαν τελείως οι φήμες που σέρνονταν έως τις αρχές καλοκαιριού ότι δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία γιατί δεν έχει δυνατότητες να κερδίσει. Από τη στιγμή δε που η τακτική αυτή αποδίδει σε όλα τα επίπεδα, η Φώφη Γεννηματά δεν έχει λόγο να την αλλάξει…

ΥΓ: Την ίδια στιγμή που η Φώφη Γεννηματά χρησιμοποιεί τον όρο «Μαξίμου Α.Ε.», ο Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποιεί τον όρο «Μητσοτάκης Α.Ε.»! Η μάχη σκληραίνει!

Bασίλης Σκουρής / Παιχνίδια Εξουσίας (ieidiseis)