ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η «Αυγή» για το Πρώτο Πρόγραμμα: Η επέλαση των γαλάζιων


Εκτενές ρεπορτάζ για την ΕΡΤ έχει η "ΑΥΓΗ" υπό τον τίτλο «ΕΡΤ: Σαρώνουν ό,τι κινείται υπέρ ημετέρων». Το ρεπορτάζ αναφέρεται με ονόματα σε όλες τις αλλαγές που έγιναν στη δημόσια.. τηλεόραση και αναλύει τη νέα ανθρωπογεωγραφία της ΕΡΤ που δεν περιλαμβάνει τους ανθρώπους της σε θέσεις ευθύνης καθώς, όπως λέει, έχουν καταληφθεί όλες από την... "αγορά"
Παραθέτουμε το απόσπασμα της ΑΥΓΗΣ που αναφέρεται στο Πρώτο Πρόγραμμα και την «επέλαση των γαλάζιων»:
ε ασφυκτικό γαλάζιο κλοιό έχει μπει το ενημερωτικό Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου, υπό την εποπτεία του γενικού διευθυντή ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη και τη διεύθυνση του Άρη Τόλιου.
Επιλογή του Μαξίμου και του κ. Κ. Ζούλα ήταν να θέσουν στο τιμόνι του ενημερωτικού προγράμματος της κρατικής ραδιοφωνίας ένα πρόσωπο της Κεντροαριστεράς, που, αφού υπηρέτησε το "σημιτικό" ΠΑΣΟΚ την περίοδο της ακμής του ρ/σ Flash 9,61, πήρε μετεγγραφή στον Αθήνα 9,84. Προφανώς δεν υπήρχε ούτε ένας δεξιός δημοσιογράφος εμπιστοσύνης από το μόνιμο προσωπικό της ΕΡΤ για να κάνει τη δουλειά του διευθυντή.
Ήταν έτσι ο Ά. Τόλιος -στο παρελθόν διαπρύσιος υπερασπιστής της αγοράς και καταπέλτης εναντίον του υδροκέφαλου Δημοσίου και των κρατικοδίαιτων- που ανέλαβε να «καθαρίσει» όλη την πρωινή ζώνη από τους μόνιμους υπαλλήλους της ΕΡΤ και να προσλάβει νέους, που τα λένε... καλύτερα.
Το δίδυμο Κ. Σερέτη - Δ. Χατζημιχάλης 6-8 το πρωί, Χρήστος Μιχαηλίδης 9-11 π.μ. και το τηλεοπτικό δίδυμο Πιτταράς - Κοτταρίδης στο 11-12 μ. Επιχείρησαν να εξαφανίσουν την Ευαγγελία Μπαλτατζή από την πρωινή ζώνη, αλλά μετά τη φασαρία μεταφέρθηκε ώρα 12-1 μ.μ., προκαλώντας όμως πρόβλημα στο δίδυμο Μπίτα – Βραδέλη, που ξαφνικά δεν χωρούσαν στο καθημερινό πρόγραμμα και έτσι διακτινίστηκαν στο Π/Σ/Κ. Να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Βραδέλης είναι φερμένος απ’ έξω, στον κύκλο του διευθυντή από τον πάλαι ποτέ Flash 961, εργαζόμενος στα Νέα.
Από το μεσημβρινό μαγκαζίνο έκοψαν τη δημοσιογράφο Αλίκη Παπαναστασίου και το έδωσαν στην Ντένια Σαρακίνη, την οποία στο μεταξύ είχαν κόψει από την παρουσίαση του καθημερινού τηλεοπτικού δελτίου. Από τον Flash 9,61 επίσης, με παρέμβαση διευθυντή, εμφανίστηκε στην ΕΡΑ ο Δημήτρης Φαναριώτης για εκπομπή που αφορά τις διεθνείς εξελίξεις.
Την Ευανθία Ξυνού, τη φωνή των πολιτών, της κοινωνίας, των κινημάτων, της αλληλεγγύης, της προβολής της δίκης της Χρυσής Αυγής την "πέταξαν" ως ανεπιθύμητη. Μάλλον είναι ανεπίτρεπτες πλέον για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ οι θεματικές αυτές.
Όσοι από τους μόνιμους δημοσιογράφους ζήτησαν εργασία πήραν την απάντηση ότι δεν υπάρχει χώρος και να υποβάλουν προτάσεις για το σαββατοκύριακο. Μόνο που και οι προτάσεις αυτές βρέθηκαν στα spam."