ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ποιος δεν μπόρεσε να «σώσει» τον Θεοδωρικάκο;


Ισως θα έχετε πάρει χαμπάρι την κόντρα που δημιουργήθηκε εντός της εβδομάδας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών Θ. Δαβάκη και Κ. Γκιουλέκα. Το θέμα ήταν διαδικαστικό, με τον Δαβάκη να ζητάει ενημέρωση και τον Γκιουλέκα να απαντάει σε αυστηρό ύφος. Ρώτησα έμπειρο κοινοβουλευτικό τι συνέβη και μου απάντησε το εξής εύστοχο:..

«Μη δίνεις σημασία, είναι τα… απόνερα του ανασχηματισμού». Προφανώς το ασήμαντο περιστατικό θα οφείλεται στα νεύρα αμφότερων των πρωταγωνιστών.
****
Quiz
Κυριακή πριν από τον ανασχηματισμό ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσπάθησε να σώσει τη θέση του στο κυβερνητικό σχήμα με παρέμβαση τρίτου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η παρέμβαση, όπως καταλάβατε, δεν έπεισε τον πρωθυπουργό.
****
Ρελάνς σε όλα τα επίπεδα ετοιμάζεται να κάνει η Φώφη Γεννηματά. Εντός της εβδομάδας σάς έγραφα πως ετοιμάζει, για παν ενδεχόμενο, εκλογική επιτροπή, και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωσή της. Το μενού, ωστόσο, έχει και άλλες εκπλήξεις. Μαθαίνω πως στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζεται ανακαίνιση. Στα σχέδια είναι και η αλλαγή στην είσοδο, που θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο ευρύχωρη. Εκεί, δίπλα στο σήμα του ΚΙΝΑΛ, θα επανέλθει ένας μεγάλος πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Το πήρε απόφαση η Φώφη: θα τον μεθύσει τον ήλιο και όπου βγει… 

- από το Θεωρείο της «Καθημερινής»