ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Το ελληνικό MeToo στις «Ειδικές Αποστολές Live»


Την επόμενη ημέρα της χιονοστιβάδας καταγγελιών για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό, στο Πανεπιστήμιο, στους χώρους εργασίας, που ξεκίνησε με τη θαρραλέα αποκάλυψη.. της Σοφίας Μπεκατώρου, διερευνά η εκπομπή «Ειδικές Αποστολές Live», με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, στις 23:00, στην ΕΡΤ1.
Οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, οι ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες, το θάρρος της καταγγελίας, η αντίδραση της κοινωνίας, της πολιτείας, και των θεσμών, ο στιγματισμός και η ατιμωρησία.
Καλεσμένοι στο στούντιο, σε μια ψύχραιμη συζήτηση, είναι ο Στέλιος Στυλιανίδης ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η πρώην διεθνής αθλήτρια του πόλο Μάνια Μπικώφ, η ηθοποιός-συγγραφέας Δήμητρα Παπαδήμα και η Μαριάννα Σκυλακάκη, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του διαδικτυακού ιστότοπου που έχει διερευνήσει σε βάθος το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης.
Έρευνα-παρουσίαση: Σταυρούλα Χριστοφιλέα
Σύμβουλος εκπομπής: Γιώργος Κογιάννης
Αρχισυνταξία: Νατάσα Μπαρχαμπά
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Κατσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Δημητριάδης

Υπεύθυνη σήματος – γραφικών: Όλγα Μαγγιλιώτου