ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

«Nα ξεμπροστιαστούν κάποια (ιερά) τέρατα του δημοσιογραφικού μας χώρου»


Μακάρι με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου να ξεκινήσει κι εδώ «χιονοστιβάδα αποκαλύψεων», μακάρι να συμπαρασύρει και κάποια (ιερά) τέρατα του δημοσιογραφικού μας χώρου. 
Aυτό γράφει ο Δημήτρης Πολιτάκης στη lifo όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:.."Μακάρι να ξεκινήσει κι εδώ «χιονοστιβάδα αποκαλύψεων», μακάρι να συμπαρασύρει και τον δημοσιογραφικό χώρο, μακάρι να ξεμπροστιαστούν κάτι χυδαίοι και επικίνδυνοι τύποι, κατά φαντασία «ξιφομάχοι» και καθ' έξη βρωμόγεροι, κάτι εκδότες, διευθυντές και πρωτοκλασάτες φυσιογνωμίες του Τύπου, από αυτούς που κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο στο κοινό. Κάτι ισχυροί, τερατόμορφοι άνδρες που όλοι ξέραμε ότι η πιο αθώα τους δραστηριότητα ήταν οι σκηνές κυνηγητού α λα Μπένι Χιλ μέσα στο άβατο του γραφείου τους.
Κάτι ιεροί τράγοι και οι αισχροί ακόλουθοί τους, που κατά κανόνα δεν ανήκαν στο "ελευθεριακό" σύστημα των lifestyle μέσων, αλλά στις υψηλές βαθμίδες ιεραρχίας των πιο επιφανών εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας. Ούτε άρρωστοι, ούτε «σακάτηδες» ούτε «εξαρτημένοι από το σεξ» είναι αυτοί οι τύποι. Το έκαναν επειδή μπορούσαν και επειδή γνώριζαν ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συνέπεια. Ότι δεν θα ακουστεί ούτε κιχ. Το όνομά τους σε συνδυασμό με τις συνθήκες εξουσίας και υποταγής, το διασφαλίζουν αυτό. Και δεν το έκαναν μία και δύο φορές, αλλά διαρκώς και κατά συρροή".

-ολόκληρο το κείμενο Πολιτάκη στη lifo