ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Μαρινάκης των Πελόμα Μποκιού


Μετά τον Βλάση Μπονάτσο και τον Τάκη Ανδρούτσο, έφυγε από τη ζωή σήμερα και ο Ηλίας Μαρινάκης, ένα ακόμη μέλος της θρυλικής παρέας των Πελόμα Μποκιού. Ήταν ο αδελφός του ιδρυτικού μέλους και ντράμερ του συγκροτήματος Τάκη Μαρινάκη και μπήκε στους κόλπους του..μετά την αποχώρηση των Γιάννη Κιουρκτσόγλου και Νίκου Λογοθέτη παίζοντας μπάσο.
«Ο αδελφός μου ο Ηλίας, ταλαντούχος μουσικός, ταλαιπωρήθηκε από την χρόνια ασθένειά του. Αγαπητός σε όλους. Δεν θα τον ξαναδούμε» έγραψε ο Τάκης Μαρινάκης στο Facebook ανακοινώνοντας την δυσσάρεστη είδηση του θανάτου του.
Οι Πελόμα Μποκιού, υπήρξαν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ψυχεδελικής νεολαίας, στην Εποχή της Δικτατορίας και το συγκρότημα μέσα από το οποίο μας συστήθηκε ο Βλάσσης Μπονάτσος.
Το παράξενο όνομά τους σχηματίστηκε από τις πρώτες συλλαβές των επωνύμων των ιδρυτικών μελών (ΛΟγοθέτης, ΜΑρινάκης, ΜΠΟνάτσος, ΚΙΟΥρκτσόγλου) και την δεύτερη συλλαβή του ΔαΠΕ
ρη που ήταν επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη.
Ο Γαρύφαλλος, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Στίχοι και Μουσική γραμμένοι από τον Γ.Κιουρκτσόγλου. Στην πρώτη εκτέλεση τραγουδά, ο Νίκος Δαπέρης, όμως αργότερα ο Βλάσσης Μπονάτσος ερμήνευσε το τραγούδι σε ραπ εκδοχή με τους Goin Through.