ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ν. Κοτζιάς: Σύντροφοι κόφτε το!..

Εντονη ήταν η αντίδραση  του Νίκου Κοτζιά με αφορμή  διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον λόγο που τελικά δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στο νέο του οργισμένο tweet έγραψε:
«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες ‘καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω’. Ή να διαρρέεις ότι το Πράττω..
ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το».

Χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε πως η κίνηση «δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους».
Πάντως, παρά την απόφαση του πρώην υπουργού και του ΠΡΑΤΤΩ, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλήφθηκαν ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Κοτζιά, Νίκος Τόσκας αλλά και η Γεωργία Γεννιά, επίσης μέλος της Κίνησης.
Στο θέμα της υποψηφιότητας του Νίκου Κοτζιά αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha. Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν κατάφερε να μεταπείσει τον Νίκο Κοτζιά από την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Παραδέχτηκε πως «υπήρξαν προστριβές, εκείνος πρότεινε κάποιους υποψηφίους στους οποίους αντέδρασαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα βρεθούμε σε κοινά μετερίζια στο μέλλον».
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τους λόγους της διαφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΡΑΤΤΩ, ο κ. Κοτζιάς σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε:
«Παρακαλώ ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ @atsipras Δημόσια στο εξής ερώτημα: Για πιο λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα Σάββα Σαπαλιδη, Προέδρου Εμπορικού+ Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, ικανότερο μαχητή και πιο σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπών; Περιμένω».