ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Εσύ έλαβες μήνυμα απ’ τον Θεόδωρο Φορτσάκη;

Μια απλή γύρα στα social media σήμερα ήταν αρκετή για να καταλάβεις ότι ο Θεόδωρος Φορτσάκης πρέπει να «βομβάρδισε» πολύ κόσμο με μηνύματα στο κινητό ζητώντας να τον ψηφίσουν.
Ήταν γύρω στις 10:30 που ήρθε και στο δικό μου κινητό και γενικά πολύς κόσμος, κυρίως εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, έλαβε το μήνυμα περίπου την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής...«Με εμπειρία και τόλμη (σ.σ. με θράσος θα έλεγα εγώ) ζητώ τη στήριξή σας. Ζητώ 1 από τους 4 σταυρούς σας», μας έγραψε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών που πολιτεύεται με τη Ν.Δ.
Πολλοί πάντως πέραν του χιουμοριστικού δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το πώς περιήλθαν στην κατοχή του προεκλογικού του μηχανισμού τα προσωπικά τους κινητά, καταγγέλλοντας παραβίαση του κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Μέχρι και ομάδα στο Facebook δημιουργήθηκε με όνομα «Θύματα παραβίασης του GDPR από τον Θόδωρο Φορτσάκη».
Σε σχετική καταγγελία προέβη η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αδίστακτος κ. Φορτσάκης προς άγραν ψήφων τόλμησε και έστειλε αυτά τα μηνύματα εν γνώσει του ότι παρανομεί, θεωρώντας ότι η ΕΡΤ είναι τσιφλίκι του όπως κάποτε η αλήστου μνήμης ΝΕΡΙΤ (μόρφωμα κατά τον κ. Σταμάτη) στην οποία ήταν ο επίσημος μεταφορέας των εντολών της τότε κυβέρνησης.
Ο γνωστός κ. Φορτσάκης, θιασώτης της ΝΕΡΙΤ και διαπρύσιος κήρυκας μιας ΕΡΤ χωρίς ειδήσεις, πρέπει να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και μέσω μηνυμάτων που έστειλε στα ίδια τηλέφωνα, αλλά και δημόσια αφενός γιατί η ματαιοδοξία έχει και τα όριά της και αφετέρου για να προλάβει ίσως τις καταγγελίες και τις νομικές συνέπειες που θα έχει από αυτές
».
Ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν σκέφτηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσα απ’ τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απ’ τα οποία ωστόσο δεν παρέλειψε να ενημερώσει για τις επικείμενες προεκλογικές του εμφανίσεις.
Ζήτησε ωστόσο συγγνώμη με δήλωσή του στο ethnos.gr, όπου παραδέχεται πως «ήταν λάθος» και μας υπόσχεται πως «δεν θα επαναληφθεί». Εντύπωση βέβαια προκαλεί ο ισχυρισμός του πως τα τηλέφωνα τα είχε πάρει από φίλους και ήταν ανακατεμένα. Το #gdpr κύριε καθηγητά σας λέει κάτι; Γ.ΣΑΚ.  / EφΣυν