ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

8 στους 10 ανησυχούν για την ιδιωτικότητα τους στο Διαδίκτυο

Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής στο Διαδίκτυο, εκφράζουν οι πολίτες παγκοσμίως, δηλώνοντας ότι η εμπιστοσύνη τους στον παγκόσμιο ιστό φθίνει συνεχώς. Το 2019, οκτώ στους δέκα πολίτες (78%) απαντούν ότι ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους, όταν βρίσκονται online. Μάλιστα, σχεδόν το ήμισυ των πολιτών, που απαντούν ότι..
ανησυχούν για την ιδιωτική τους ζωή στο Internet, σημειώνει ότι ανησυχεί περισσότερο απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο έτος, που η πλειοψηφία των χρηστών απαντά ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες (81%) κατονομάζουν το ψηφιακό έγκλημα ως το “νούμερο ένα” παράγοντα, που πλήττει στην αξιοπιστία του Διαδικτύου. Αμέσως μετά στη λίστα των λόγων, που πλήττουν την αξιοπιστία του Internet, οι πολίτες τοποθετούν τα social media. Για την ακρίβεια, το 75% όσων δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τον παγκόσμιο ιστό ενοχοποιεί γι’ αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

Τα παραπάνω εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα αποκαλύπτει η Παγκόσμια Έρευνα για την Ασφάλεια και την Εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο (CIGI-Ipsos), που διενεργήθηκε από τον Ipsos, για λογαριασμού του Κέντρου για την Καινοτομία της Διεθνούς Διακυβέρνησης (CIGI), σε συνεργασία με την Κοινωνία του Διαδικτύου (ISOC) και τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD). Στην παγκόσμια έρευνα συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 χρήστες του Διαδικτύου σε περισσότερες από δύο χώρες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
 - από το sepe.gr