ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Καιρός να πούμε ένα μεγαλοπρεπές «άντε γειά!..»

Και ξαφνικά σηκωθήκαμε μια μέρα και μας πήρε η έκπληξη ότι ο Τσουκαλάς είναι ρατσιστής και εκφράζει φασίζουσες απόψεις. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οργιστήκαμε τώρα, το πρόβλημα είναι ότι επί χρόνια ο Τσουκαλάς και δεκάδες άλλοι χουλιγκάνοι, των οποίων συχνά χορηγοί είναι οι παράγοντες των ομάδων, ξερνάνε ανάλογους εμετούς, αλλά "εντάξει μωρέ, έχει..
πλάκα". Είναι και καλά καλτ, είναι κάτι που δεν το παίρνεις στα σοβαρά, δεν τρέχει τίποτα.
Οι ποταμοί ακροδεξιάς ρητορικής, ο σεξισμός, ο ρατσισμός ήταν πάντα παρόντα σε τέτοιου είδους υποπροϊόντα. Και όχι μόνο στις οπαδικές εκπομπές. Το μεγαλύτερο μέρος της trash tv επιβιώνει και αποθεώνεται ως "πλάκα". Οι τηλεβιβλιοπώλες- που "είχαν πλάκα"- έγιναν πρόσωπα του κεντρικού πολιτικού σκηνικού. Ακόμα και σήμερα ο ΣΚΑΪ καλεί τον ακροδεξιό Κυριάκο Βελόπουλο, που πουλά "επιστολές του Ιησού", για να κάνει "γεωπολιτική ανάλυση". Ο Βασίλης Λεβέντης που "είχε πλάκα" ξερνούσε ποταμούς ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων και τώρα μάντεψε: Ξερνάει τα ίδια ακριβώς έχοντας θεσμικό ρόλο.
Επειδή δεν είμαστε τόσο τελειωμένοι που να μην μπορούμε να κάνουμε πλάκα, χωρίς να έχουμε ανάγκη απ' αυτά τα σκουπίδια, καιρός είναι να πούμε - χωρίς πλάκα- σε όλον αυτό το βόθρο ένα μεγαλοπρεπές "άντε γειά".

Δημήτρης Σούλτας (από το fb)
* Θυμίζουμε πως από δημόσια συχνότητα στον σταθμό στον οποίο εμφανίζεται ο Τ. Τσουκαλάς αναφερόμενος στον παίχτη του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούμπο είπε: «Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».
Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, απέστειλε αίτημα για παρέμβαση του ΕΣΡ και του Αρείου Πάγου σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια Τσουκαλά για τον Θανάση Αντετοκούμπο.