ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Συνωστισμός δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Και το δίλημμα του τηλεαστέρα

Πρώτα η είδηση: Δεκάδες, χωρίς υπερβολή θα είναι οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές που θα εντάξει στα ψηφοδέλτια της η ΝΔ. Πρόσωπα (στην Πειραιώς) που γνωρίζουν το παρασκήνιο πίσω απο τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια, κάνουν λόγο για κύμα δημοσιογράφων που θα συμμετάσχει στις λίστες του κόμματος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Ο λόγος απλός (όσο και κυνικός):
..
η ανεργία και τα χαμηλά μεροκάματα! Το βουλευτιλίκι έχει προνόμια, αυτοκίνητα, αστυνομικούς για συνοδεία και πάνω από όλα αμοιβή πέριξ των 7.000 ευρώ, ποσό που δεν τα δίνει πλέον κανένα κανάλι, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων!

Με άλλα λόγια η κρίση έχει διαλύσει τα ΜΜΕ, ενώ οι εργασιακές συνθήκες και οι αμοιβές – ανεξάρτητα απο το εκτόπισμα του δημοσιογράφου, ειναι τραγικές! Το αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική μερίδα προβεβλημένων δημοσιογράφων να αναζητήσει την τύχη της (ή πιο σωστά τη λύση στο πρόβλημα της) στην πολιτική! Δεν είναι τυχαίο που όλοι αναφέρονται στο φωτεινό παράδειγμα του Τέρενς Κουικ που απο ενα παιχνίδι της τύχης κατάφερε (τα πρώτα χρόνια της κρίσης) να εγκαταλείψει κάποιο περιφερειακό κανάλι στο οποίο εργαζόταν γυρνώντας στους δρόμους με ενα μικρόφωνο και μια κάμερα κάνοντας ρεπορτάζ στα 60 φεύγα… για να γίνει εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ… Και σήμερα, λίγα χρόνια μετά να είναι κυβερνητικό στέλεχος έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο (τσάμπα)!

Έτσι πολλοί τηλεαστέρες και μεγαλοδημοσιογράφοι που εχουν το προνόμιο της αναγνωρισιμότητας συνομιλούν με την Πειραιώς με σκοπό να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εθνικές εκλογές και να βγουν μια και καλή απο την οικονομική μιζέρια και κυρίως τα αζήτητα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εξ αυτών που έχει «κλειδώσει» την υποψηφιότητα με τον πρόεδρο του κόμματος και εκεί που είχαν δώσει τα χερια, έσκασαν επανωτά τρεις προτάσεις απο κανάλια για να επιστρεψει τροπαιούχος εκπομπάρχης! Τομπολα!

Ξαφνικά λοιπόν απο κει που δεν χτυπούσε το τηλεφωνο δεν ξέρει τι να πρωτο διαλέξει! Σε ποιο καναλι να πάει και ποιο να αφήσει! Ενώ η υποψηφιότητα εξακολουθεί να είναι επάνω στο τραπέζι!

Μιλάμε για δίλημμα, οχι αστεία! Να συνεχίσει την καριέρα στην τηλεόραση και να πάρει το αίμα του πίσω για όσο ήταν εκτος; Ή να ρίξει μια μούντζα και στα καναλια (που τόσο άργησαν) και στο σινάφι και να γίνει βουλευτής καλοχαιρέτας (ετελείωσε); Ιδού η απορία!

- από το enimerosi24