ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Τι συμβαίνει στον κεντροδεξιό Τύπο;

Από την επίθεση του «in.gr» στον Μητσοτάκη, στις νουθεσίες των «Παραπολιτικών» στο στρατηγείο του Μπακογιάννη

Τα περιστατικά που ακολουθούν δεν συνδέονται απαραίτητα, αλλά είναι ενδεικτικό ότι εκδηλώνονται με διαφορά λίγων 24ωρων το ένα από το άλλο, προκαλώντας πληθώρα αποριών. Ας τα πάρουμε όμως με τη χρονολογική σειρά που εμφανίστηκαν. Το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και..
συγκεκριμένα στη στήλη του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη φιλοξενείται ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Το στρατηγείο του Μπακογιάννη τον… βλέπει πρωθυπουργό». Στο κείμενο ο εκδότης - δημοσιογράφος, αφού πληροφορεί το αναγνωστικό του κοινό για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπακογιάννη, στη συνέχεια προχωράει σε νουθεσίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που προέχει είναι να μαζέψει (ενν ο Κ. Μπακογιάννης) όσους κυκλοφορούν στο στρατηγείο του και τον παρουσιάζουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό».
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα που υπογράφει ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης:
«Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Αθήνας ο Κ. Μπακογιάννης. Κατά κοινή παραδοχή, επρόκειτο περι μιας καλοστημένης εκδήλωσης, γιατί τα υπόλοιπα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Ωστόσο, ο μεγάλος εχθρός του υποψηφίου δημάρχου δεν είναι ούτε όσα λεει δημοσίως, ούτε τα όσα σκέφτεται να πει ενδεχομένως στο μέλλον. Αυτό που προέχει είναι να μαζέψει όσους κυκλοφορούν στο στρατηγείο του και τον παρουσιάζουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό. «Ποιος Κυριακος; Ο Κώστας»… Ολα αυτά τα παιδάκια, που δεν γουστάρουν τον Μητσοτάκη και δεν το κρύβουν, όσο πιο σύντομα χωνέψουν την πραγματικότητα τους, τόσο μεγαλύτερο καλό θα κάνουν στον Μπακογιάννη. Εκτός κι αν πιστεύουν αυτά που πίστευαν και επι Δημοκρατικής Συμμαχίας, τοτε που κατέστρεψαν την Ντόρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό η αλαζονεία να έπεται (και όχι να προηγείται) της φήμης».
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε εχθές από το σάιτ του Βαγγέλη Μαρινάκη και συγκεκριμένα από το «in.gr» φιλοξενώντας άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τίτλος εύγλωττος : «Στη ΝΔ κάνουν το σωστό: κρύβουν τον Κυριάκο». Και υποδηλώνει ξεκάθαρα τι ακολουθεί!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Λ. Χαραλαμπόπουλου:
«Στη ΝΔ επιτέλους ανακάλυψαν τη θεωρία και την πρακτική του ώριμου φρούτου και σταμάτησαν τη διαρκή έκθεση του Κυριακου Μητσοτακη. Μέχρι τώρα ήταν σαν να προσπαθήσουν να κερδίσουν το διαγωνισμό για την καλύτερη μίμηση του Γκούφι. Ο λόγος για τη ΝΔ και τον τρόπο που αντιμετώπιζε την πολιτική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ουσιαστικά ήταν σαν ήθελαν να τον βάλουν να κάνει τη μία πολιτική γκάφα μετά την άλλη. Γιατί τον υποχρέωναν κάθε φορά να συγκεφαλαιώνει, μέσα στην ίδια ομιλία (ενίοτε και στην ίδια ατάκα) το συνονθύλευμα που είναι σήμερα η ΝΔ, αυτό το έκκεντρο μίγμα νεοφιλελεύθερων, κεντρώων, ακροδεξιών και παλαιοσυντηρητικών απόψεων και έτσι τον έσπρωχναν στη μία αποτυχημένη παρέμβαση μετά την άλλη. Τώρα, όμως, το κατάλαβαν και άλλαξαν τροπάρι. «Κρύβουν» τον Κυριάκο. Λιγότερες εμφανίσεις, λιγότερες δηλώσεις, λιγότερη έκθεση. Προσπάθεια να βγουν τα θετικά του: ηπιότητα, σύγχρονο προφίλ, «κεντρώες» ευαισθησίες.
Επιπλέον κατάλαβαν και κάτι άλλο: με τη σημερινή της κατάσταση η ΝΔ δεν μπορεί να έχει λόγο που να μπορεί να χτυπήσει τονΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο τελευταίος εισπράττει τεράστιο πολιτικό κόστος.
Γιατί δεν μπορεί η ΝΔ να χτυπήσει εκεί που «πονάει» πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από τα αριστερά. Και όταν τον χτυπάει από τα δεξιά, κινδυνεύει να τον ενισχύσει. Γι’ αυτό και προτιμούν πια απλώς να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να φθείρονται. Είναι η θεωρία του «ώριμου φρούτου» που τώρα γίνεται πράξη. Για αυτό και καλά κάνουν και τραβούν πίσω τον Κυριάκο. Όπως, επίσης και καλά κάνουν και μαζεύουν και την ακροδεξιά ρητορική με την οποία διάφοροι είναι έτοιμοι να απαντήσουν. Γιατί καταλαβαίνουν ότι άμα κάνουν πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι έρχονται οι κομμουνιστές να ρημάξουν τη χώρα, στην πραγματικότητα περισσότερο ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τον υπονομεύουν. Ας λένε τις εμφυλιοπολεμικές τρέλες τους οι βουλευτές της ΝΔ στα χωριά που κυνηγούν το σταυρό, όχι στην εθνική πολιτική σκηνή. Αν αυτό σημαίνει και μια προσπάθεια να πάνε το όλο πράγμα λίγο περισσότερο προς το Κέντρο, ακόμη καλύτερα. Αν και αμφιβάλω ότι είναι σε θέση να έχουν την ικανότητα πραγματικά να κάνουν μια τέτοια στροφή, γιατί αυτό θα αποτυπωνόταν και σε πολιτικές θέσεις. Ωστόσο και το ότι κατανοούν την ανάγκη να κάνουν μια αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής είναι μια πρόοδος».
- πηγή: enimerosi24