ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ξεχάστε diesel και βενζίνη! Θα κινήστε με… Batmobile!

Όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών τόσες περισσότερες ανακρίβειες θα ξεστομίζουν οι πολιτικοί μας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του εκλογικού τους προφίλ και την επανεκλογή τους.
Έτσι με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο κυριακάτικο Έθνος τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το
diesel είναι κάτι από το οποίο απομακρυνόμαστε, όπως είναι το πετρέλαιο και η βενζίνη. Εμείς, ως Πολιτεία, θα δώσουμε έμφαση στα θέματα των αυτοκινήτων και των μεταφορών, µε στόχο να φύγουμε σταδιακά από τη λογική των diesel οχημάτων».
Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα στις προσεχείς ημέρες να καταθέσει ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με 10ετή ορίζοντα που στοχεύει στη σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μέσω της μείωσης της χρήσης των βενζινοκίνητων οχημάτων και του «εξοστρακισμού» των diesel οχημάτων από τις μεγάλες πόλεις.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)