ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κλείνει ή «κλείνει» το Mega;

της Ματίνας Παπαχριστούδη
(στο περιοδικό Hot Doc)

Εκτός από το παραπάνω ερώτημα για το αν «κλείνει» το Mega – όπως δηλαδή «έκλεισε» και το Alter αλλά ακόμη υπάρχει ως τηλεοπτική εταιρία – θα άξιζε σε αυτή τη σημαντική υπόθεση, με την οποία αυτό το διάστημα ασχολείται ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κλάδος, να τεθούν και ερωτήματα για τη θέση των εργαζομένων στο εκάστοτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι το «κλείσιμο» μιας επιχείρησης media δεν είναι κάτι απλό, του Mega εν προκειμένω. Μετά την άρνηση των μετόχων του να βάλουν τα 15 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το αναλαμβάνουν οι τράπεζες. Πριν το βγάλουν στο σφυρί, αν το βγάλουν ποτέ, θα ολοκληρώσουν τον κύκλο επαφών με τους παλιούς μετόχους, ρωτώντας τους αν το θέλουν (!) έτσι ώστε να βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει η αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρίας.
Οι μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε άλλους ιδιοκτήτες ώστε να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. Κάπως έτσι έχουν ανοίξει τα σενάρια για την είσοδο στο Mega ιδιοκτητών media όπως ο Δ. Μάρης της 24Media και ο Θ. Φιλιππόπουλος του Κεφαλαίου.
Αμφότεροι διατηρούν καλές σχέσεις με τους Φ. Μπόμπολα και Γ. Βαρδινογιάννη αντίστοιχα.. Ακούστηκε έως και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως ενδιαφερομένου κι αυτού για είσοδο στην Τηλέτυπος.
Από όλα τα παραπάνω, κινήσεις σοβαρές σε μια σκακιέρα συμφερόντων οικονομικών και πολιτικών πέρα και έξω από τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Mega, το ερώτημα για το αν «κλείνει» το Mega φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακούς στόχους ή μετατόπιση της αναγκαίας συζήτησης που οφείλει να ανοίξει..
- διαβάστε τη συνέχεια στο mediatvnews ΕΔΩ