ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στις Βρυξέλλες

Τρόμος σε αεροδρόμιο και σταθμούς του μετρό

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν θέσει οι αρχές του Βελγίου την χώρα μετά από τις από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έπληξαν τις Βρυξέλλες ενώ ο στρατός έχει αναλάβει την φύλαξη της πόλης. Στην βελγική πρωτεύουσα επικρατεί σοκ και πανικός καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και σε σταθμό του μετρό .
Οι εκρήξεις προκάλεσαν τουλάχιστον 21 θανάτους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που.. δόθηκε λίγο πριν από τις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας), από τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη βελγική πρωτεύουσα προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.
Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο έχει 23 εκατ. επιβάτες το χρόνο, κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Ολα τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες κατευθύνονται σε γειτονικές χώρες.