ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Διοικητής γαλέρας Τάκης Χατζής, αναφέρατε!

Τι ήθελα να γράψω για τις εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν σε κάποια sites, ποιος άκουσε τον Τάκη Χατζή και δεν τον φοβήθηκε (λέμε τώρα). «Σου μοιάζω για γαλεράρχης;» μου είπε χαμογελώντας μόλις με συνάντησε στα γραφεία του στο Newpost.gr.
Μου τηλεφώνησε πιο πριν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, «δεξί χέρι» του Τάκη Χατζή, δουλεύουν μαζί περισσότερο από 14 χρόνια, «τον έχω σαν παιδί μου» μου είπε ο τελευταίος. Μου τηλεφώνησε για την πρόσκληση, «έλα μία βόλτα από εδώ να δεις τη... γαλέρα μας» με προβόκαρε ο Νίκος. Και πήγα. Είχα γράψει παλιότερα σε άσχετο χρόνο και καλά λόγια για τη.. ραδιοφωνική τους εκπομπή στο Σκάι 100.3 (οι δυο τους, κάθε πρωί 11 με 12) οπότε δεν φοβόμουν μην μου... ορμήξουν. Πήγα λοιπόν την προηγούμενη Παρασκευή. Στο Μαρούσι. Στα παλιά γραφεία του ΚΛΙΚ. Και έμεινα εκεί για περισσότερο από μιάμιση ώρα.
Οφείλω να το ομολογήσω: οι εγκαταστάσεις τους και οι συνθήκες εργασίας δείχνουν εξαιρετικές. Γραφεία με γούστο και στυλ, τρία sites στεγάζονται εκεί, το newpost.gr, το provocateur.gr και το sportdog.gr. Με ξενάγησε ο ίδιος ο Χατζής, με γνώρισε και με κόσμο, μου έδειξε και τα google analytics των sites του (δεν θα σας τα πω), μου είπε και διάφορα άλλα μυστικά.
Χαλαρός τύπος θα έλεγα για παρέα και πολύ ευχάριστος. «Ένα μόνο αρνητικό έχουμε εδώ», μου εξήγησε, «είναι χαμηλοί οι μισθοί, μ.ο. γύρω στα 700 ευρώ. Δεν υπάρχουν όμως "μπλοκάκια", είναι όλοι μισθολόγιο και πληρώνονται στην ώρα τους. Αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερα».
Είδα και το εξής: το κλίμα εκεί μέσα είναι οικογενειακό. Οι περισσότεροι δουλεύουν μαζί του για πολλά χρόνια, ελάχιστοι, έμαθα, είναι οι καινούργιοι. Αυτό δημιουργεί άλλη κατάσταση, άλλη ατμόσφαιρα. Ενώ στον από πάνω όροφο υπάρχουν και τα... nerds του γιου του Τάκη Χατζή, μία ομάδα (webjar) από νεαρούς genius στα ηλεκτρονικά. Ξέρετε από εκείνους τους τύπους που μιλούν άλλη γλώσσα, ακατανόητη και στήνουν sites στο άψε σβήσε. Άλλος κόσμος. Σκεφτείτε πως ήταν 2 το μεσημέρι και δούλευαν μέσα στο σκοτάδι.
Σύνολο, 58 εργαζόμενοι. Not bad. Μια χαρά μαγαζί. Νοικοκυρεμένο και ωραίο. Οφείλει να το ομολογήσει κάποιος και αμαρτία ουκ έχει.
Στο ρεπορτάζ που έκανα για τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας στα διάφορα ΜΜΕ, τις εφημερίδες βασικά και τα κανάλια (αυτό που... εξερέθισε τον Χατζή), δεν είχα συμπεριλάβει τα sites που αποτελούν μία κατηγορία από μόνα τους. Είναι ένα μελλοντικό ρεπορτάζ. Ελπίζω να υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά σαν το newpost.gr.
Για τα λίγα χρήματα που πληρωνόμαστε οι δημοσιογράφοι, ούτε λόγος πια. Στην Εφημερίδα των Συντακτών παίρνουμε 800 ευρώ καθαρά ο καθένας μας και είμαστε και ευχαριστημένοι (ας πούμε). Άλλαξαν οι εποχές, δυστυχώς.
Μου είπε διάφορα «μυστικά» πράγματα και για τον ΔΟΛ και το Mega (και όχι μόνο) ο Χατζής αλλά είναι off the record, μην επιμένετε. Τον κοίταζα στην αρχή και λίγο με καχυποψία. Έτσι είναι αυτά...
Και η είδηση (έστω και στο τέλος): θα φτιάξει web radio. Aυτό μπορώ να σας το αποκαλύψω.
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio)