ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ποδόσφαιρο και τρομοκρατία στη χώρα του Ερντογάν

Τρομοκράτες δεν είναι μόνο όσοι κρατούν όπλο αλλά και όσοι κρατούν στιλό, δήλωνε ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτώντας από τη Βουλή να άρει την ασυλία των βουλευτών του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP και να αλλάξει ο προσδιορισμός της τρομοκρατίας για να περιλάβει δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και όλους τους εχθρούς του τουρκικού κράτους που αμφισβητούν την επίσημη κατασταλτική πολιτική στο κουρδικό. Σε αυτή τη διεύρυνση, το κράτος και το παρακράτος της Τουρκίας βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον Ερντογάν.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ήδη η ομάδα του Ντιγιάρμπακιρ Amedspor, πρώτα απ' όλα για το όνομά της. Amed είναι η κουρδική ονομασία του Ντιγιάρμπακιρ, της κουρδικής πόλης της νοτιοανατολικής..
Τουρκίας, όπου στρατός και αστυνομία έχουν εξαπολύσει από τα τέλη του φθινοπώρου μεγάλες επιχειρήσεις κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Τσιζρέ, στο Σουρ και σε άλλες περιοχές, εκατοντάδες είναι οι νεκροί στις μάχες μέσα σε αστικά κέντρα που βρίσκονται υπό καθεστώς πολιορκίας.
- διαβάστε τη συνέχεια του εξαιρετικά ενδιαφέροντος κειμένου, που υπογράφει ο Στρατής Αγγελής στην Αυγή, ΕΔΩ