ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τελευταίο φύλλο για την βρετανική «The Independent»

Τέλος εποχής και για την βρετανική εφημερίδα The Independent που κυκλοφορεί σήμερα για τελευταία φορά σε χαρτί, καθώς υλοποιείται η απόφαση το ιστορικό φύλλο να εκδίδεται πλέον μόνο ψηφιακά γεγονός με συνέπεια να χάσουν την δουλειά τους δεκάδες εργαζόμενοι.
Η εφημερίδα The Independent «ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και τούτη η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η σημερινή έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, σε αυτή την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξη μας, στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας», ανέφερε σε σχετικό σημείωμά του ο διευθυντής της εφημερίδας Αμόλ Ράζαν. Η εφημερίδα The Independent είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα.. δημοσιογράφων και ήταν μια από τις νεότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή και η απόφαση να ανασταλεί η έντυπη έκδοση  θα έχει ως αποτελέσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι - ανάμεσά τους και περίπου 120 δημοσιογράφοι.
Στο απόγειό της, το 1990, η εφημερίδα είχε κυκλοφορία 420.000 φύλλων σε ημερήσια βάση, αλλά πρόσφατα είχε πέσει στις 40.000 φύλλα.
Ο Εβγκένι Λεμπέντεφ, ο ρωσικής καταγωγής Βρετανός ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Independent από το 2010, αν και είχε υποσχεθεί ότι θα ανοίξουν νέα γραφεία της εφημερίδας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, τώρα κλείνει την έντυπη έκδοση επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα.

 Στη φωτογραφία ο πρώτος διευθυντής του Independent, Andreas Whittam Smith, κρατάει το πρώτο φύλλο της εφημερίδας τον Οκτώβριο του 1986 περιστοιχισμένος από τους υπόλοιπους του συντακτικου επιτελείου

- Διαβάστε: The Independent's printed edition comes to an end, but the dream of our founders shall never die - The presses have stopped, and the paper will soon crinkle no more – but as one chapter closes, another opens