ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Προειδοποίηση Παππά σε καναλάρχες και Ψυχάρη

«Ολίσθημα της ΝΔ να θέτει θέμα ασφάλειας της χώρας» - Τί είπε για το Mega

 Το «γάντι» στην ΝΔ έριξε χθες βράδυ ο Νίκος Παππάς, τόσο για την… ιδέα της να συνδέσει προσφυγικό και τρομοκρατία σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση όσο και για την εμπλοκή της με σκοτεινά κυκλώματα -ενόψει μάλιστα των αποκαλύψεων που θα κάνει η κυβέρνηση την ερχόμενη Τρίτη, για τις οποίες προϊδέασε άλλωστε. Ενώ αυστηρή προειδοποίηση έκανε σε καναλάρχες, και ονομαστικά στον Σταύρο Ψυχάρη.
Μιλώντας σε συγκέντρωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, στην αναφορά που έκανε στην πρωτοβουλία της ΝΔ να ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε το «ολίσθημα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατείνεται ότι τίθεται..
σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών από τους τρομοκράτες και τους πρόσφυγες ταυτοχρόνως.
Με τον ομιλητή να δίνει και μια εξήγηση γιατί η ΝΔ προέβη στην κίνηση αυτή. «Η ΝΔ προσπάθησε να βρει μια αφορμή να μη γίνει η συζήτηση για τη διαφθορά, αλλά η συζήτηση αυτή θα γίνει», δεσμεύτηκε.

«Πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή»
Ένα από τα βασικά θέματα της εκδήλωσης ήταν «ο πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή» (από το σχετικό κάλεσμα), με τον Ν. Παππά να δίνει μια πρόγευση όσων θα γίνουν την επόμενη Τρίτη. «Ο λαός μας θα καταλάβει και θα ακούσει για πάρα πολλά πράγματα». Ειδική αναφορά έκανε στα «γαλάζια» τιμολόγια, τα οποία συνδέουν την ΝΔ και τους φερόμενους εκβιαστές. «Η ΝΔ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει αν πληρώνονται ακόμη, για ποιες δουλειές και ποια στελέχη της ΝΔ τους ελέγχουν αν κάνουν τη …δουλειά για την οποία πληρώνονται».
Στο κεφάλαιο των τηλεοπτικών αδειών και σχολιάζοντας ειδικότερα τις τελευταίες εξελίξεις για το Mega, υπογράμμισε ότι οι μέτοχοι δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και χτύπησε το …καμπανάκι, όπως είπε, να μην επιχειρήσουν κάποιοι να επιρρίψουν την ευθύνη των δικών τους ενεργειών ή παραλείψεων στην κυβέρνηση.
Έκανε και μία ονομαστική αναφορά: στον Σταύρο Ψυχάρη και την… έμπνευσή του ότι η σημερινή κυβέρνηση ανατρέχει στα εγχειρίδια Γεωργαλά! «Ξέρουμε ποιος εκδότης είχε στενή σχέση με τη δικτατορία… Ας προσέχουν κάποιοι τι λένε, γιατί μπορεί να υπάρξουν απαντήσεις», σχολίασε δηκτικά.

«Βlock it»»
Το πυκνό ακροατήριο δεν πτοήθηκε σημειωτέον από τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας, καθώς προηγήθηκε εισβολή ομάδας 30 ατόμων από την Πρωτοβουλία κατά του ασφαλιστικού «Βlock it»» (όπως υποδήλωνε το πανώ που είχαν μαζί τους), μια πρωτοβουλία που έχουν συστήσει νέοι/ες της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λίγοι από αυτούς βιαιοπράγησαν εις βάρος των πολιτών που είχαν πάει να ακούσουν την ομιλία, ενώ προς στιγμήν επενέβη και η αστυνομία.
Την «ανοιχτή» όσο και «απερίφραστη» καταδίκη της αντι-συγκέντρωσης, από όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς ζήτησε ο Ν. Παππάς, δεδομένου ότι η λογική των αντι-συγκεντρώσεων συνιστά «παράδοση άλλων και όχι της Αριστεράς». Συνεπώς, «ό,τι άλλο (σ.σ. εκτός της καταδίκης) θα συνιστά οδυνηρή υποχώρηση», προειδοποίησε.
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την εισβολή μελών της ΛΑΕ» ως «μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας». Και προσθέτει: «Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά».
Να πάρει αποστάσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τις πρακτικές που «θύμιζαν ΕΚΟΦ» ζήτησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.
 Νίκος Παπαδημητρίου (avgi.gr)

Τι αναφέρει η ομάδα ομάδα «Block it» σε ανακοίνωσή της:

"Ως Block it, πρωτοβουλία νέων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στο χώρο της εκδήλωσης και να παρέμβουμε. Στοχεύαμε σε μια ειρηνική παρέμβαση, όπως ακριβώς κάναμε άλλωστε και στην παρέμβασή μας στο Συνέδριο στο President στις 20/3, από την οποία υπάρχει αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και δελτίο τύπου.
Όταν προσπαθήσαμε να μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης προκειμένου να τοποθετηθούμε, αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν την άγρια αντίδραση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με δυνάμεις της αστυνομίας, τα οποία με σπρωξιές, χτυπήματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς εμπόδισαν τους νέους και τις νέες του Block it από το να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.
Αφού αποχωρήσαμε από το χώρο του κινηματογράφου από μόνοι μας, στο βαθμό που δεν μας επετράπη να τοποθετηθούμε στην εκδήλωση, συνειδητοποιήσαμε ότι έξω από το κινηματογράφο μας περίμεναν δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίες πολύ άμεσα μας απώθησαν με ξύλο και χημικά. Αρκετοί νέοι και νέες του Block it δέχθηκαν βίαιη επίθεση ενώ υπάρχει και τραυματίας στο μάτι από ασπίδα αστυνομικού των ΜΑΤ.
Ήμασταν εκεί ως συλλογικότητα Block it και η πρωτοβουλία να παρέμβουμε στην συγκεκριμένη εκδήλωση ανήκει σε εμάς, σε αντίθεση με το τι μπορεί μέχρι τώρα να μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και το γραφείο τύπου του κυβερνητικού κόμματος, που μιλάει για κινητοποίηση κομματικού χώρου με πρόθεση παρεμπόδισης. Θέλαμε να παρέμβουμε σε μια εκδήλωση ειρηνικά και καταλήξαμε να δεχόμαστε προπηλακισμούς από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν από δυνάμεις των ΜΑΤ!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει ήδη για «νεοφασίστες» και «τραμπούκους». Είναι πραγματική ξεφτίλα το να χαρακτηρίζονται έτσι νέοι άνθρωποι που παλεύουν απέναντι σε μια πολιτική που τους καταδικάζει για μια ζωή.
Οι δανειστές ζητάνε 1,8 δις, ζητάνε λεφτά για ένα χρέος που ο λαός μας έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές, για ένα χρέος που μας καταδικάζει να είμαστε για μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς όνειρα, χωρίς προσδοκίες, χωρίς τα βασικά αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτή είναι η όλη υπόθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Και ενώ η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για όλα τα παραπάνω, συνεχίζει να μας δουλεύει στα μούτρα, συνεχίζει να προκαλεί, λέγοντας ότι θα «πατάξει τη λιτότητα», θα «κερδίσει την δημοκρατία», θα «τσακίσει τη διαφθορά» κλπ.
Όσο και αν πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο διαμορφώνοντας έναν υποτιθέμενο λόγο υπέρ των «κοινωνικά αδύναμων» και «κατά της διαπλοκής», όπως ήταν και η θεματολογία της εν λόγω εκδήλωσης, ένα μόνο πράγμα αποδεικνύει. Ότι έχει ταχθεί στην υπηρεσία των δυνάμεων της εργοδοσίας και της Ε.Ε., ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν οι παραπάνω κινήσεις της κυβέρνησης και του επιτελείου της. Ίσα ίσα δείχνουν ότι αυτοί είναι οι πραγματικά φοβισμένοι. Φοβούνται την αγανάκτηση των νέων ανθρώπων, την δίψα τους για αξιοπρεπή ζωή και απέναντι σε αυτήν θωρακίζονται.
Το δίκιο δεν μπορεί να είναι με αυτούς που μισούν και αντιπαλεύουν την άποψη των νέων και το δικαίωμά τους να έχουν λόγο για τη ζωή τους. Το δίκιο δεν μπορεί να είναι με αυτούς που κάνουν πολιτικές εκδηλώσεις φρουρούμενες από την αστυνομία. Το δίκιο είναι με αυτούς που δεν τα παρατάνε και αγωνίζονται για κάτι καλύτερο, για τους ίδιους, για τους φίλους τους, τους συμφοιτητές τους, τους συναδέρφους τους στη δουλειά, την οικογένειά τους.
Δεν θα καθίσουμε να κοιτάμε την επίθεση που δεχόμαστε με δεμένα τα χέρια.
Δεν είμαστε αναλώσιμο υλικό – Δεν είμαστε πρόβατα προς σφαγή
Θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών!
Θα τους μπλοκάρουμε!"