ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Νέες απολύσεις εν αναμονή εξελίξεων στον ΔΟΛ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ για νέες απολύσεις προσωπικού στον Οργανισμό και την αντικατάστασή τους από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση του ΔΟΛ – όπως είχε ήδη προαναγγελθεί προχώρησε σε νέες απολύσεις διοικητικού προσωπικού (μελών της ΕΠΗΕΑ) και συγκεκριμένα από τον εμπορικό τομέα του Ομίλου.
Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι την ίδια χρονική στιγμή που με συνοπτικές διαδικασίες απολύονται οι εργαζόμενοι , αντικαθίστανται από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των εταιρειών ACTION PLAN και ACTION LINE όπου συμμετέχει η εμπορική διευθύντρια του Ομίλου Δ. Βουδούρη.
Η αθλιότητα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο απόγειο της: oύτε μία ανακοίνωση.. καταγγελίας από τον άλαλο όπως πάντα εκπρόσωπο των εργαζομένων δεν εκδόθηκε τουναντίον  γνωστό μέλος του Προεδρείου  του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ ξεναγούσε και κατατόπιζε τους νεοαφιχθέντες της ΄΄δουλεμπορικής΄΄ εταιρείας …
Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ καταγγέλλει μεταξύ άλλων -πέραν της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016- και το γεγονός ότι στους ελάχιστους εργαζόμενους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου  (28 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου), τους περιέκοψαν ασφαλιστικά ημερομίσθια στην εκκαθάριση μηνός Φεβρουαρίου 2016 για μισθοδοσία  μηνός Ιανουαρίου 2016 που δεν έχει καταβληθεί από την εργοδοσία.
Οι βεβαιώσεις αποδοχών για τη φορολογική χρήση 2015 δεν έχουν ακόμη δοθεί στους εργαζόμενους παρά τις οχλήσεις.
Πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται  εάν συμπεριληφθούν στις συνολικές ετήσιες καταβολές αποδοχών 2015 και αποδοχές  των εργαζομένων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015 που πραγματικά δεν έχουν καταβληθεί.
Συνάδελφοι /σες, όσο σκύβουμε μοιρολατρικά το κεφάλι, θα μας τσαλαπατάνε τα αφεντικά και οι επιστάτες τους … Η ελπίδα είναι στους συλλογικούς μας αγώνες.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ