ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Βαρύ το κλίμα για τον διευθυντή στα Νέα

Βαρύ το κλίμα και γκρίνια στον ΔΟΛ για τον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τον κατηγορούν για την εικόνα που παρουσιάζει το φύλλο εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα.
 Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τον κατηγορούν ότι με τις λανθασμένες επιλογές του και τα «κοκκινα» -που έγιναν «μπλε»-, πρωτοσέλιδα των Νέων, έκανε πολλούς αναγνώστες να γυρίσουν την πλάτη στην εφημερίδα. Μάλιστα καταλογίζουν στον Δ. Μητρόπουλο ότι δεν όρθωσε το διευθυντικό του ανάστημα και δεν προφύλαξε την εφημερίδα αφήνοντας την να εκτίθεται εμπλεκόμενη στις δικαστικές περιπέτειες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι ήταν αυτός που προέτρεπε τον Ψυχάρη να τραβάει το σχοινί σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το κλίμα βάρυνε προ ημερών (στις αρχές του μήνα) με την αποχώρηση του αναπληρωτή διευθυντή των Νέων Στέφανου Τζανάκη. Ο Τζανάκης υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να..
αποχωρήσει από την Μιχαλακοπούλου έπειτα από ένα άγριο καβγά που είχε, παρουσία μάλιστα αρκετών στελεχών της εφημερίδας, με τον διευθυντή Μητρόπουλο.
Τότε ήταν που πολλοί δημοσιογράφοι έθεσαν θέμα για τον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα. Σε αυτούς απάντησε άμεσα ο Δ. Μητρόπουλος που την επόμενη μέρα (και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου)... ξήλωσε από τα ΝΕΑ όλη την «ταυτότητα» της εφημερίδας. Ολα αυτά βέβαια  σε συνεννόηση με το αφεντικό του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και προκειμένου να μην καρφωθεί με τον Τζανάκη.
Η «ταυτότητα» στην 2η σελίδα της εφημερίδας εμφανίζει πλέον μόνο τον Σταύρο Ψυχάρη, ως εκδότη και τον Δ. Μητρόπουλο ως διευθυντή. ΔEN υπάρχουν πλέον οι ιδιότητες και τα κάτωθι ονόματα: Αναπληρωτής διευθυντής, Στέφανος Τζανάκης
Αρχισυντάκτης έκδοσης, Ευάγγελος Λαλιούτης
 καθώς και οι υπόλοιποι του συντακτικού επιτελείου:
Σχεδιασμός, Γιάννης Κούρτης
Υλη, Νίκος Τσάκαλος
Ρεπορτάζ, Ματίνα Ηρειώτου
Οικονομικό, Σεραφείμ Πολίτης
Διεθνή, Μιχάλης Μητσός
Οι κινήσεις αυτές, όπως έγραψε και το matrix24 και όπως εκτιμούν δημοσιογράφοι του Συγκροτήματος, αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό πίσω από το επεισόδιο που είχε προηγηθεί με τον Στ. Τζανάκη. Δηλαδή τη δημιουργία ενός προσωπικού παραμάγαζου, μέσω εκκαθαρίσεων αλλά και μεταγραφών, όπως αυτή του Παναγιώτη Λάμψια του «Εθνους» που επανεμφανίζεται στον ΔΟΛ ύστερα από αρκετά χρόνια.