ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πέθανε ο Lemmy των Motorhead

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 70 ετών ο θρυλικός Lemmy Kilmister, ιδρυτής και ηγέτης του συγκροτήματος Motorhead και ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς στον σκληρό ήχο των τελευταίων δεκαετιών.
Τον θάνατό του ανακοίνωσε το ίδιο το συγκρότημα το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο εμβληματικός μπασίστας αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.
Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Motorhead, ο Lemmy έμαθε μόλις στις 26 Δεκέμβρη πως πάσχει από μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Ο θρυλικός μουσικός πέθανε χθες στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την λύπη μας, αλλά για τώρα, παρακαλούμε, παίξτε Motorhead δυνατά, παίξτε Hawkind δυνατά, παίξτε τη μουσική του Lemmy ΔΥΝΑΤΑ. Πιείτε.. ένα ή δύο ποτά. Αυτό θα έκανε εκείνος», ανέφεραν οι Motorhead σε ανάρτηση τους στο Fabebook για τον θάνατό του.
Εμβληματική φυσιογνωμία, ο τραγουδιστής, που ζούσε στο Λος Άντζελες, είχε μια απαράμιλλη εμφάνιση, με φαβορίτες, προτεταμένες ελιές στο πρόσωπο και φορούσε ένα μαύρο καπέλο όπως στα μαύρα ήταν και η υπόλοιπη αμφίεσή του.
Στη σκηνή είχε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του ώστε να τραγουδά κοιτώντας προς τα πάνω.
Θεωρείτο ένας από τους πρωτοπόρους της χέβι μέταλ, αν και έλεγε πάντα ότι οι Motorhead ήταν ένα ροκ εν ρολ συγκρότημα.
Ο Ian "Lemmy" Kilmister γεννήθηκε στο Στόουκ-ον-Τρεντ, στην κεντρική Αγγλία, και μεγάλωσε στο νησί Άνγκολζι, βορειοανατολικά της Ουαλίας.
Photo by Joel Ryan/Invision/AP, file
Ήταν φαν του μυθικού Αμερικανού κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ και ίδρυσε τους Motorhead μετά την αποπομπή του από το προηγούμενο συγκρότημά του τους επίσης θρυλικούς Hawkind.
Ένα από τα κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος ήταν το «Ace of Spades» που κυκλοφόρησε το 1980.
Η υγεία του τραγουδιστή είχε επιδεινωθεί πρόσφατα, όμως το συγκρότημα εξακολουθούσε να παίζει.
Πριν από ένα μήνα πέθανε και ο Phil "Animal" Taylor, πρώην ντράμερ του συγκροτήματος, σε ηλικία 61 ετών. Ήταν ο ντράμερ των Motorhead από το 1975 έως το 1984 και από το 1987 έως το 1992 στο πλάι του Λέμι Κίλμιστερ.
- πηγή: efsyn