ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Άλλος για το Ειδικό Δικαστήριο;

Η Εδρα του Ειδικού Δικαστηρίου στην δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου ΠαπακωνσταντίνουΓράφει ο Τάσος Παππάς

Πολύ Ειδικό Δικαστήριο... κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια. Από την εποχή που η χώρα μπήκε στα μνημόνια επικρέμαται το φάσγανο της Δικαιοσύνης πάνω από τις κεφαλές των πολιτικών.
Στην αρχή για Ειδικό Δικαστήριο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που υποτίθεται πως είχε συμφωνήσει παρασκηνιακά με το Στρος Καν να φέρει το Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα ερήμην της Ευρώπης, αλλά και για κάποιες ενέργειες του αδερφού του Νίκου.
Αργότερα σειρά πήραν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και το αμαρτωλό PSI.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Ιουλίου φύλλο πορείας για το Ειδικό Δικαστήριο θέλουν να δώσουν στον Τσίπρα οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι γιατί, όπως λένε, χρέωσε τη χώρα με 80 δις ευρώ ενώ αυτοί την είχαν σώσει!
Ο Βαρουφάκης έχει πιάσει σίγουρα στασίδι αφού και η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πώς.. θα τον στείλουν στο εδώλιο προκειμένου να απολογηθεί για τα capital controls και γενικώς για όσα (διέ)πραξε εις βάρος της οικονομίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Όμως ανάλογη τύχη στους κυβερνώντες επιφυλάσσουν και τα στελέχη της Λαικής Ενότητας στην περίπτωση που αποκτήσουν τη δύναμη να το κάνουν.
Βεβαίως εδώ έχουμε μια πιο θεατρική προσέγγιση της υπόθεσης αφού θα προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός των μελών της μνημονιακής χούντας τα οποία θα έχουν την τύχη των χαρτοκλεφτών στην Άγρια Δύση, δηλαδή θα τους αλείψουν με πίσσα και πούπουλα.
Εκτός αν οι πρώην σύντροφοι των συριζαίων δείξουν μεγαλοψυχία και επιτρέψουν στον Τσίπρα και τους συνεργάτες του να την κοπανήσουν με ελικόπτερο από την ταράτσα του μεγάρου Μαξίμου ή τους αφήσουν να ζήσουν βυθισμένοι στις τύψεις τους για το κακό που προξένησαν στη χώρα και την Αριστερά, αφού η συνήθως σκληρή πρώην πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε εσχάτως διαλλακτική και τους ευχήθηκε «άντε και του χρόνου στα σπίτια σας».
Πάντως ας μην ανησυχούν οι «ύποπτοι». Ο εισαγγελικός οίστρος των αντιπάλων τους θα ξεθυμάνει γρήγορα.
Αν το Ειδικό Δικαστήριο συνεδρίαζε με τη συχνότητα που προαναγγέλλουν οι πολιτικοί, οι δικαστές-μέλη του θα είχαν εξοντωθεί από την υπερκόπωση.

ΕφΣυν