ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι μάχες του Τράγκα στο πλευρό Κουρή - Χατζηνικολάου

Και το 2016 στη «μάχη» της ενημέρωσης

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας χρόνια τώρα δίνει σκληρές μάχες ενάντια στην εν γένει προδοσία, είτε στο πλευρό της εκδοτικής οικογένειας Κουρή, είτε δίπλα στον Νίκο Χατζηνικολάου είτε και μόνος του με κεφάλαια προερχόμενα πάντα από την πολύχρονη καριέρα του και με διαφημίσεις που εξασφάλιζε και εξασφαλίζει από δημόσιους φορείς αλλά και έξυπνους επιχειρηματίες που έβλεπαν τις μεγάλες κυκλοφορίες των 1000 και 2000 φύλλων και έσπευδαν να δημοσιεύσουν εκεί τις καταχωρήσεις τους.
Παράλληλα από φιλόξενους τηλεοπτικούς σταθμούς και ραδιόφωνα ο ακούραστος πατριώτης διαφημίζει μόνος του τα περιοδικά και τις εφημερίδες του με τις «αποκαλύψεις», τις «καταγγελίες» και φυσικά τις πολιτικές του προτιμήσεις στον ακροδεξιό χώρο με την αλάνθαστη μέθοδο του πάντα φταίνε οι ξένοι, οι μεγάλες δυνάμεις και οι συνωμότες κατά της χώρας.
Η μέθοδος ήταν και είναι απλή. Τη στιγμή που κάποιος πολιτικός ηγέτης και το κόμμα του.. βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης ο Γ. Τράγκας έχει πάντα να πει μόνο καλά λόγια (Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς, Τσίπρας κλπ.). Αυτό του εξασφαλίζει την απαραίτητη ανοχή στη συνέχιση των αποτυχημένων εκδοτικών του φυλλάδων μια και κάθε πολιτικός ηγέτης έχει την ανάγκη κάθε δυνατής στήριξης από τα ΜΜΕ στα πρώτα του βήματα στην εξουσία. Αυτό οπλίζει τον εκδότη Τράγκα όχι μόνο με αποδοχή αλλά  ακόμα και με το ακαταδίωκτο αν έρθει η... κακιά ή ώρα και κλείσει μια από της εφημερίδες του αφήνοντας στην ψάθα τους εργαζόμενους. 
Αμέσως μετά ο ίδιος ξαναγυρνάει το «παιχνίδι» στην πολεμική με την εθνικιστική ακροδεξιά του αθυρόστομη έως και βορβορώδη γλώσσα, όπως την είχε χαρακτηρίσει παλιότερα και ο επίτιμος της ΝΔ, υποστηρίζοντας πλέον τους πολιτικούς αντιπάλους του μέχρι πριν λίγο πολλά υποσχόμενου (κατά Τράγκα) ηγέτη.
Παράλληλα από πρόσφορα και πάντα φιλόξενα γι' αυτόν μετερίζια διαλαλεί την δημοσιογραφική του καριέρα και τις στενές του σχέσεις με πολιτικούς, καλλιτέχνες ακόμα και δημοσιογράφους, που όλοι κάτι του είπαν κάποτε αλλά που οι περισσότεροι είναι συνήθως και συμπτωματικά πεθαμένοι και δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν ούτε να το διαψεύσουν. Το ονοματάκι του αν και ήταν ανάμεσα σε αυτά της λίστας Λαγκάρντ γρήγορα μας εξήγησε ότι οι καταθέσεις αφορούσαν κάτι πωλήσεις ακινήτων, το παιδί του που σπούδαζε κλπ. οπότε πάει κι αυτό.
Γεγονός παραμένει όμως ότι ο Τράγκας είναι παντός καιρού και πάντα παρών. Σήμερα εκτός από περιοδικό έχει και την νέα εφημερίδα πάντα φτηνότερη από τις άλλες και πάντα φυσικά «αποκαλυπτική». Μάλιστα μια και η εφημερίδα είναι πολύ ...κερδοφόρα και ο εκδότης της εξαιρετικά γαλαντόμος προς τους λιγοστούς  αναγνώστες, συνεργάζεται και με μια πολύ γνωστή (από δεκάδες δημοσιεύματα, λόγω της σοβαρής  ποινικής εμπλοκής του τότε ιδιοκτήτη της) αλυσίδα φούρνων που γαλαντόμα κι αυτή επιστρέφει το ευρώ της εφημερίδας στον αναγνώστη του πολέμιου της διαπλοκής Τράγκα, αρκεί να επισκεφτεί ο αναγνώστης ένα από τα πρατήρια της αλυσίδας.
Την αλάνθαστη μέθοδο "πρώτο βήμα ύμνος και δεύτερο βήμα λάσπη"  την ακολούθησαν και την ακολουθούν πολλοί παρόμοιοι εκδότες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί και είναι αλήθεια ότι δεν είναι σαφές ποιος την εγκαινίασε πρώτος. Δεν έχει εξάλλου και μεγάλη σημασία.
Το βέβαιο είναι ότι με τον τρόπο αυτό ο ικανότατος αυτός ρεπόρτερ έχει κατορθώσει να επιπλέει για δεκαετίες στο μιντιακό στερέωμα «βγάζοντας τη γλώσσα» σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα που σήμερα τρέχουν και δε σώνουν με θαλασσοδάνεια, οφειλές, απολύσεις και προσφορές, πουλώντας κυριολεκτικά ότι νάναι στο ταλαίπωρο αναγνωστικό και τηλεοπτικό κοινό.
Οσο για τους πολιτικούς που επιμένουν να φιλοξενούνται και να μιλούν σε παρόμοιας ποιότητας ΜΜΕ ας πρόσεχαν! Πίσω έχει ο Τράγκας την ουρά!
Α.Ψ. (Παρασκήνια / Εφημερίδα των Συντακτών)