ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η θεία Μαριγώ και «η γενιά του Τσίπρα»


Βλέπω διάφορους φίλους, συνομηλίκους μου κατά βάση, που ανεβάζουν ένα άλμπουμ φωτογραφιών -εξαιρετικά ενδιαφέρον πραγματικά- από τις καταλήψεις του χειμώνα του '90-'91, ενός κινήματος που όρισε την πολιτικοποίηση όλων ημών που είτε βλέπουμε τα 40 να έρχονται κατά πάνω μας σα νταλίκα είτε τα περάσαμε εδώ και ένα, δύο, τρία, τέσσερα χρόνια.
Θα ανέβαζα ευχαρίστως το άλμπουμ, διαπίστωσα ωστόσο με οδύνη ότι η Lifo που δημοσίευσε το άλμπουμ έχει χρησιμοποιήσει ως υπότιτλο τη φράση «Η γενιά του Τσίπρα».
Θέλω να επισημάνω ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι απολύτως μη ανεκτός. Η Lifo θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλους εκείνους τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσαν τα ανάλογα έντυπα..
εκείνη την περίοδο: «Γενιά του Milko», «γενιά της coca-cola», «γενιά του MTV», «γενιά των βουτυρομπεμπέδων χωρίς αιτία», «γενιά της πρέζας» κ.λπ. -όλοι είχαν και έχουν ένα στοιχείο αλήθειας. Αλλά «γενιά του Τσίπρα» δεν είμαστε. Γενιά του Τσίπρα είναι η θεία μου η Μαριγώ, που συγκινήθηκε από τον υπεράνθρωπο αγώνα του στην Ευρώπη.

Γιάννης Ανδρουλιδάκης (fb)