ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

«Είδα με τα μάτια μου τον Κεφαλογιάννη να τραμπουκίζει τον εργαζόμενο»

Τον είδα με τα μάτια μου. Είδα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να τραμπουκίζει έναν εργαζόμενο της δημόσιας ράδιοτηλεόρασης. Είδα όλο τον κουτσαβακισμό και την γαλάζια σαπίλα των τελευταίων 40 χρόνων…
Τη νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» από αυτούς ακριβώς που κατέστρεψαν την πατρίδα μας και νομίζουν ότι είναι και κάποιοι. Ότι τους ανήκουμε, ότι τους ανήκει το Δημόσιο ολόκληρο, ότι τους χρωστάμε κι από πάνω.
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 το βράδυ στο studio 4 της ΕΡΤ. Είμαι καλεσμένος, ως υποψήφιος βουλευτής της Α’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, στην πολιτική εκπομπή για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο.
Στον αέρα, ο γαλάζιος Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτσαβακισμού, έφτασε -μεταξύ άλλων- να μας πει: «Έχω τελειώσει το London School of Economics, δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει εσείς», προκαλώντας την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη.
Αλλά αυτό δεν ήταν το χυδαιότερο που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας. Εκτός αέρα.. 
ήταν που ο Κεφαλογιάννης ξεπέρασε τον εαυτό του. Στο διάλειμμα που ζήτησε ο Πάνος Χάριτος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα…
Στο break, λοιπόν, ο πράσινος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που έδωσε την αφορμή για την επίδειξη του βαθύτερου νεοδημοκρατικού τραμπουκισμού. Ήταν αυτός που κάρφωσε, στο κυβερνητικό του συνεταιράκι, έναν εργαζόμενο στο studio, έναν εικονολήπτη, που -όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης (κανείς άλλος δεν είδε κάτι τέτοιο…)- τραβούσε βίντεο με το κινητό του τα όσα έλεγε ο Κεφαλογιάννης εκτός αέρα. Όταν, δηλαδή, ο Κεφαλογιάννης προσπαθούσε να μας πει περίπου… «κύριε, κύριε δε φταίω εγώ, το άλλο παιδάκι μου τράβηξε πρώτο τις κοτσίδες».
Καρφώνει, λοιπόν, ο… σοσιαλιστής Χρυσοχοΐδης τον εργαζόμενο, πετάγεται από την καρέκλα του ο Κεφαλογιάννης και κινείται απειλητικά προς το μέρος του ανθρώπου. Με όλο το ύφος τύπου «εγώ είμαι εξουσία, εσύ δεν είσαι τίποτα», ο «πολύς» πρώην υπουργός, το τζάκι της ΝΔ, με όλο το βάρος του, απέναντι σε έναν απροστάτευτο εργαζόμενο, που ανθρώπινο είναι να φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή για το ψωμί της οικογένειάς του.
«Φέρε εδώ το κινητό», «θα σου διαγράψω τα βίντεο», «βιντεοσκοπείς ιδιωτικές μου στιγμές», όλα τα εκστόμισε το στόμα του Κεφαλογιάννη. Σημασία δεν έδωσε στις διαβεβαιώσεις του εργαζόμενου ότι ουδέποτε τον βιντεοσκόπησε!
(Παρεμπιπτόντως, ποιες ιδιωτικές στιγμές; Κεφαλογιάννη, αναζητάς ιδιωτικές στιγμές σε ένα studio με 20 ανθρώπους, με τα μικρόφωνα και τις κάμερες μπροστά σου; Και με ποιο δικαίωμα αρπάζεις το κινητό του εργαζόμενου; Ποιος θεωρείς ότι είσαι; Ποια αρχή εκπροσωπείς; Και, στο τέλος τέλος, τι φοβάσαι; Αν όλα τα είπες και τα έκανες καλά ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ, τι σε πειράζει το βίντεο-ντοκουμέντο;).

Ανακεφαλαιώνω: Ο πράσινος (Χρυσοχοΐδης) καρφώνει τον εργαζόμενο και ο γαλάζιος (Κεφαλογιάννης) τραμπουκίζει τον εργαζόμενο, γράφοντας κάθε νόμο -γραπτό και άγραφο- στα… φρύδια του. Αυτή είναι η εθνική συνεννόηση που ευαγγελίζεται ο Μεϊμαράκης και η ΝΔ του Αδωνι και του Βορίδη. Αυτοί διεκδικούν την ψήφο μας. Αυτοί θέλουν να μας ξανά… σώσουν.
Μετά το τέλος της εκπομπής, έδωσα συγχαρητήρια στον συντονιστή της, Πάνο Χαρίτο, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά Κεφαλογιάννη. (Ευτυχώς, Μανώλη, που δεν ήμουν εγώ συντονιστής).
Κατόπιν τούτων, επιβεβαιώνω ΑΠΟΛΥΤΑ την ακριβέστατη καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για το συμβάν και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του τεχνικού της ΕΡΤ προσωπικά, προκειμένου να καταθέσω ως αυτόπτης μάρτυρας σε οποιαδήποτε διαδικασία, είτε αυτή αφορά στην υπεράσπιση του εργαζόμενου που υπέστη τον τραμπουκισμό, είτε στην καταγγελία της απάνθρωπης συμπεριφοράς Κεφαλογιάννη»

Γιώργος Χρηστοφορίδης
εκδότης εφημερίδας Το ΧΩΝΙ