ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Unfollow: «Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου ο Δημήτρης Μελισσανίδης»

 Όσο μαίνεται η κυβερνητική επιδρομή στους μικροοφειλέτες, όσοι περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου παραμένουν στο απυρόβλητο. Για παράδειγμα, η εταιρεία «Πετρέλαια Αιγαίου» με βεβαιωμένες οφειλές 10 εκατ. ευρώ.
Κάποτε υπήρχε μια εταιρεία. Την έλεγαν Πετρέλαια Αιγαίου.
Ανήκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Καρρά. Οι δύο συνέταιροι έκλεισαν την εταιρεία το καλοκαίρι του 1995 και η λύση της εταιρείας έγινε δεκτή την άνοιξη του 2006.
Από την εκκαθάριση της εταιρείας προέκυψε χρέος προς το Δημόσιο που ξεπερνούσε τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πληρώθηκε. Ο νόμος 3943 του 2011 προβλέπει ότι το ποινικό αδίκημα..
της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και -ως εκ τούτου- συνεχές αυτόφωρο.
Το 2011 η Πετρέλαια Αιγαίου εμφανίζεται στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.
Το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η οφειλή της Πετρέλαια Αιγαίου ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει εντολή στις εφορίες να ζητούν την ποινική δίωξη οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.
Οι οφειλές που προέκυψαν από την εκκαθάριση της εταιρείας του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Καρρά, όμως, ουδέποτε πληρώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.
Τη στιγμή λοιπόν που εσύ πηγαίνεις στη φυλακή για χρέος 5000 ευρώ, η κυβέρνηση δεν κρατιέται να δώσει τον ΟΠΑΠ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που χρωστάει 10 εκατομμύρια.
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;
Οι απαντήσεις στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο UNFOLLOW 17 που κυκλοφορεί.