ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εμπρός του «Ρίζου» οι κολασμένοι

Δάσκαλε που εδίδασκες και νόμο δεν εκρατεις … από το φρέσκο καταστατικό του ΚΚΕ, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριό του, σημειώνουμε:
 ΑΡΘΡΟ 46
 Τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
 Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στον τεχνικό ή βοηθητικό μηχανισμό του Κόμματος, στο «Ριζοσπάστη», στην ΚΟΜΕΠ, σε άλλα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο εκδοτικό του Κόμματος.

Δηλαδή; Οι  συμβάσεις που υπογράφουν τα σωματεία του χώρου (δημοσιογράφων, τεχνικών) με την εργοδοσία δεν ισχύουν για τον Περισσό; Ποια πολιτική ή εργατική ηθική το ορίζει αυτό; Και πώς θα..
πάνε τα μέλη του κόμματος να ζητήσουν εφαρμογή των συμβάσεων για άλλους χώρους όταν στο «σπίτι του λαού» καταπατούν τα πάντα; Πρόκειται για ένα κομματικό «μνημόνιο» που πετσοκόβει μισθούς και μάλιστα εσαεί. Κι αυτό το  το σκέφτηκαν, το πρότειναν και το ψήφισαν κομμουνιστές; Που πρέπει να είναι εναντίον της αδικίας;
 Σε σκέψεις όμως σε βάζει ένα ακόμη άρθρο:
ΑΡΘΡΟ 30
Το ΚΚΕ διαθέτει μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαφώτισης.
 Ο «Ριζοσπάστης», όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, είναι η καθημερινή εφημερίδα του Κόμματος, μαζικός οργανωτής και καθοδηγητής. Η Κεντρική Επιτροπή έχει την ευθύνη για την έκδοση και τις γενικές κατευθύνσεις του και ορίζει τη Διεύθυνση και τη Συντακτική του Επιτροπή. Ο «Ριζοσπάστης» προβάλλει και υπερασπίζεται την ιδεολογία και την πολιτική του ΚΚΕ. Προβάλλει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και γενικότερα των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος. Ενημερώνει ολόπλευρα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
 Η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΚΟΜΕΠ) είναι το θεωρητικό – πολιτικό περιοδικό του Κόμματος, όργανο της Κεντρικής Επιτροπής. Διευθύνεται από Συντακτική Επιτροπή που ορίζεται από την ΚΕ.
 Το ΚΚΕ μπορεί να δημιουργεί ή να συμμετέχει σε άλλα κεντρικά ή περιφερειακά έντυπα και ηλεκτρονικά -ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά- μέσα ενημέρωσης. Η Κεντρική Επιτροπή καθορίζει τους όρους, τα πλαίσια και τις επιδιώξεις του ΚΚΕ σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Ορίζει τους υπευθύνους, τις διευθύνσεις και τις συντακτικές επιτροπές αυτών των μέσων.

Ο 902 πού πήγε; Δεν αποτελεί μέσο μαζικής ενημέρωσης του ΚΚΕ; Ή δεν… θα αποτελεί; Και το πόρταλ 902.gr;

Ολο το καταστατικό εδώ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/4/2013&id=14568&pageNo=2&direction=1

Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου / neyrospastis