ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Απεργία την Μεγ. Τετάρτη σε Star και ΣΚΑΪ (τηλεόραση και ραδιόφωνο)

Κάθε χρόνο η ημέρα της Πρωτομαγιάς παραδοσιακά τιμάται απ’ όλους τους δημοσιογράφους όλων των Μέσων – εντύπων και ηλεκτρονικών – ανήμερα την 1 η Μαΐου. Οι εφημερίδες δηλαδή δεν κυκλοφορούν την Πρωτομαγιά και τα ηλεκτρονικά μέσα τιμούν την εργατική επέτειο την ίδια μέρα – 1 η Μαΐου.
Φέτος, και ενώ τα Σωματεία του Τύπου σε κοινή ανακοίνωσή τους από τις 18.4.2013 και με τη σύμφωνη γνώμη πολλών επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ έχουν ήδη ενημερώσει τα μέλη τους σχετικά με την Πρωτομαγιά, ορισμένοι εργοδότες, επικαλούμενοι την απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας περί μεταφοράς της αργίας την 7 η Μαΐου, με πρωτοφανή τρόπο επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζομένους, μεταφέροντας..
τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για την 7η Μαΐου.
Σημειωτέον ότι όλα τα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Ρ/Σ Αθήνα 984 κλπ), σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θα τηρήσουν την παράδοση στο χώρο του Τύπου ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Το ίδιο θα ισχύσει και στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι συμφωνούν με την από 18.4.2013 ανακοίνωσή μας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με επιστολή της προς τις εργοδοτικές Ενώσεις -ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) και ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών)- ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση των Σωματείων και να τηρηθεί η παράδοση, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων, χωρίς καμία διάκριση, να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Ωστόσο, οι εργοδοτικές ενώσεις, ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΙΙΡΑ, δεν απάντησαν στις επιστολές μας εσκεμμένα, ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση και έτσι παραμονή της Πρωτομαγιάς οι σταθμοί “ SKAI TV ”, “ STAR TV ” και “ΣΚΑΙ 100,3”, να μην συμμορφώνονται με τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της πλειονότητας του τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει τους υπευθύνους των εν λόγω ΜΜΕ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης, 1η Μαΐου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2013 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς “SKAI TV” και “STAR TV” και στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα “skai.gr”, ώστε οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.