ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αγώνας για δικαίωση της εργατικής Πρωτομαγιάς

Μήνυμα αγωνιστικότητας και συναδελφικής αλληλεγγύης, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Τσακισμένος και απελπισμένος ο ελληνικός λαός από την εργοδοτική ασυδοσία και τα απανωτά απάνθρωπα και καταστρεπτικά μνημονιακά μέτρα, ως ύστατη ελπίδα του για επιβίωση, του έχει απομείνει η γενίκευση και το δυνάμωμα των απεργιακών κινητοποιήσεών του, για την ανατροπή της ζοφερής τροϊκανής σκληρής πραγματικότητας.
  Ο δημοσιογραφικός κόσμος στο σύνολό του ποτέ άλλοτε δεν έζησε τόσο φρικτή και δεινή κατάσταση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας: Με χιλιάδες άνεργους, με αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων δημοσιογράφων χωρίς νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με λεηλατημένους μισθούς, με συνθήκες γαλέρας στις συνθήκες εργασίας και με αφόρητες..
λογοκριτικές πιέσεις και παρεμβάσεις. Με κατακρεουργημένα τα δημοσιογραφικά ταμεία σύνταξης, επικούρησης και περίθαλψης και με στοχοποιημένη κακοποίηση δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.
  Οι δημοσιογράφοι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου, αγωνιζόμαστε με συνεχείς μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις να διασφαλίσουμε τους όρους αξιοπρεπούς επιβίωσής μας, να διεκδικήσουμε τα υπονομευμένα εργατικά δικαιώματά μας, να διασώσουμε τα Ταμεία μας, να περιφρουρήσουμε όλα τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και να υπερασπίσουμε την ελευθεροτυπία, με ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση του λαού. Αυτό τον αγώνα, μέρα με τη μέρα και μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και της χώρας, θα τον δυναμώνουμε πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του «Κέρδους», της «Εξπρές» και του ρ/σ «Επικοινωνία» του Δήμου Ν. Ηρακλείου, που με διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις, απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αγωνίζονται για την πληρωμή της δεδουλευμένης εργασίας τους.
Στηρίζουμε με όλα τα μέσα μας τους αγώνες στην ΕΡΤ και στους άλλους δημόσιους φορείς επικοινωνίας, για τη διάσωση και σωτηρία τους, από τις αχόρταγες, βουλιμικές και υπονομευτικές μνημονιακές πρακτικές για διάλυση και ιδιωτικοποίησή τους.
Αξιώνουμε την άμεση επαναπρόσληψη των 61 απολυμένων συμβασιούχων της ΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε τα κρούσματα βίας στα γήπεδα και στους δρόμους κατά δημοσιογράφων, από τον υπόκοσμο και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τελευταίο τις νέες απειλές κατά του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου και της φωτορεπόρτερ, Τατιάνας Μπόλαρη και αξιώνουμε τον εντοπισμό και κολασμό των πράξεών τους από τις Αρχές.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποτίοντας φόρο τιμής στους μάρτυρες των πολύχρονων αγώνων της εργατικής τάξης, καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τις έχουν αποφασίσει οι Ενώσεις Συντακτών και να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.