ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και η διάψευση Κεδίκογλου

Διαψεύδονται δημοσίευμα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση περιλαμβάνει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ στους οργανισμούς τους οποίους σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας σε ερώτηση του  εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Πρακτορείο, διαψεύδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί εταιριών που θα αναλάβουν τη λειτουργία του ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα υπήρξαν διαρροές ότι για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (απασχολεί περίπου 290 εργαζομένους) υπάρχει μελέτη που προτείνει την εφαρμογή του μοντέλου λειτουργίας των ειδησεογραφικών πρακτορείων στο εξωτερικό, που αποτελούν ανώνυμες εταιρείες με μετόχους εταιρείες ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης. «Η κατάργηση του ΑΠΕ dεν συνιστά και παύση..
της λειτουργίας του», αναφέρει η έκθεση και προτείνει να αναλάβουν τη λειτουργία του εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.