ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ εναντίον Ζούλα: “Λίγα για τους πολλούς και πολλά για τους λίγους και… δικούς μας”


«Λίγα για τους πολλούς και πολλά για τους λίγους και... δικούς μας. Η Κυβέρνηση και η διοίκηση Ζούλα κάνουν πάλι το θαύμα τους. Για άλλη μια φορά απέναντι στους εργαζόμενους». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΣΥΠ ΕΡΤ) για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που βάλλει κατά του προέδρου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Κωνσταντίνου Ζούλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΣΥΠ ΕΡΤ:
«Αγία Παρασκευή 09/07/2024
Λίγα για τους πολλούς και πολλά για τους λίγους και… δικούς μας.
Ο ΠΣΥΠΕΡΤ εξάντλησε, ως όφειλε, κάθε μέσο πίεσης προκειμένου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να έχουμε ισότιμη αντιμετώπιση στη σύμβαση με θεσμικούς και μη μισθολογικούς όρους. Μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, απορρίφθηκε το αίτημα μας να συμπεριληφθεί στη ΣΣΕ που θα υπογράψουμε η ίδια παροχή των 250 ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση που έλαβαν και οι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι καθώς και των 250 ευρώ της προηγούμενης σύμβασης που είχε δεσμευτεί ο κ. Ζούλας ότι θα τα συμπεριλάβει και δεν τα είδαμε ποτέ. Δεν είναι βέβαια η μοναδική κοροϊδία.
Για μήνες προσποιούταν ότι διαπραγματεύεται με τα σωματεία αποκρύπτοντας ότι αυτός ήταν που έκανε τη «διαπραγμάτευση» με την κυβέρνηση. Τελικά ο αυτοχριζόμενος συνδικαλιστής αποδείχτηκε ότι ήταν απλώς ο διακομιστής ενός προαποφασισμένου σχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Ενός σχεδίου άδικου, παράλογου και ανήθικου αφού, αυτός ο υπουργός αυτής της Κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει 222.000 ευρώ το χρόνο σε 1.183 εργαζόμενους, την ίδια ώρα που με μεγάλη ευκολία έχει αποφασίσει και δίνει 385.000 ευρώ κάθε χρόνο σε 67 στελέχη της Διοίκησης της ΕΡΤ!
Μετά την κάθετη άρνηση του Υπουργείου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας που οι οικονομικές τους αντοχές δοκιμάζονται κάθε μέρα, το ΔΣ του ΠΣΥΠΕΡΤ αποφάσισε να υπογράψουμε το παρόν σχέδιο της ΣΣΕ που ρυθμίζει θεσμικά και μη μισθολογικά θέματα.
Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι το θεωρούμε ικανοποιητικό ούτε ότι σταματάμε τις διεκδικήσεις μας. Για αυτό και από σήμερα κιόλας καλούμε όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων της ΕΡΤ σε κοινό αγώνα σε δυο βασικούς άξονες. Να βγούμε από το ενιαίο μισθολόγιο και να διεκδικήσουμε πραγματικές ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς μας».