ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Απολύθηκε γιατί πήρε συνέντευξη στον Μπάιντεν με «σκονάκι» από τον Λευκό Οίκο


Η δημοσιογράφος Andrea Lawful-Sanders βρέθηκε… εκτός του ραδιοφωνικού σταθμού οπου εργαζόταν αφού παραδέχτηκε ότι η συνέντευξή της με τον Τζο Μπάιντεν περιλάμβανε ερωτήσεις που είχαν προεπιλεγεί από την εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου.
«Η συνέντευξη περιείχε προκαθορισμένες ερωτήσεις που παρέχονται από τον Λευκό Οίκο, κάτι που παραβιάζει την πρακτική μας να παραμένουμε ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης υπόλογο στους ακροατές μας», ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του σταθμού «WURD Radio» με έδρα τη Φιλαδέλφεια, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. «Ως αποτέλεσμα, η κα Lawful-Sanders και το WURD Radio συμφώνησαν από κοινού να χωρίσουν άμεσα οι δρόμοι τους».
Όπως αναφέρει το CBSnews, η Andrea Lawful-Sanders, η οποία στο παρελθόν είχε παρουσιάσει το “The Source” στο WURD 96.1 FM, πήρε συνέντευξη από τον 81χρονο Δημοκρατικό την περασμένη Τετάρτη.
Ωστόσο, το Σάββατο, αποκάλυψε στο «Πρώτα απ’ όλα με τον Βίκτορ Μπλάκγουελ» του CNN ότι έλαβε οκτώ ερωτήσεις από την εκστρατεία Μπάιντεν — και χρησιμοποίησε τέσσερις από αυτές, σχετικά με το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, τα επιτεύγματά του Μπάιντεν, τις επιδόσεις του στο ντιμπέιτ και τι θα έλεγε στους διστακτικούς ψηφοφόρους.
«Το WURD Radio δεν είναι φερέφωνο του Μπάιντεν ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σταθμός. Η Sara Lomax, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WURD Radio, δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συνέντευξη.