ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Τραγούδια της μεγάλης οθόνης με Φαραντούρη και Νέγκα


Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στις 21:00, ακούστε αποκλειστικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 τη μοναδική συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.
Ασπρόμαυρα και έγχρωμα όνειρα συναντήθηκαν, σε sold out συναυλίες στη σκηνή του Παλλάς, σε ένα πρόγραμμα μοναδικό και ευρηματικό, με τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι στιχουργοί και συνθέτες συνοδεύοντας αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές, τραγούδια που απέκτησαν μια δική τους αυτόνομη πορεία, έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.
Πρόκειται για παράσταση που ετοίμασαν με αγάπη και προσοχή οι δύο ερμηνεύτριες, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη παρακαταθήκη: τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Τάκη Μωράκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων, κομμάτια που μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας συγκινούν διαχρονικά για τον μελωδικό τους πλούτο και την στιχουργική τους φαντασία. Στο τελικό αποτέλεσμα συμβάλουν οχτώ εξαίρετοι σολίστες που πλαισιώνουν τις ερμηνεύτριες.
Η παράσταση της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα κλείνει το μάτι σε όλους τους σινεφίλ, στους θαμώνες των θερινών σινεμά, στους λάτρεις των ασπρόμαυρων ιστοριών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, στους εραστές του νεότερου σινεμά και των σύγχρονων δημιουργών και σίγουρα, στους πολυάριθμους φίλους του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Την επιμέλεια της συναυλίας για το Δεύτερο Πρόγραμμα είχε η Έλενα Διάκου, σε ηχοληψία Αργύρη Παντελιάδη.
Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση που είχε γίνει στο Παλλάς στις 30 Ιανουαρίου 2024 σε μια sold out συναυλία που είχε αγκαλιάσει το Δεύτερο Πρόγραμμα.
Επιμέλεια προγράμματος: Μαρία Φαραντούρη
Μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), David Lynch (πνευστά), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (μπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο),Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντράμς), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν)

Info
«Συναυλία στο Δεύτερο»
«Τραγούδια της μεγάλης οθόνης» με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Γιώτα Νέγκα
Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, 21:00