ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Το παραπολιτικό για «πράσινους τυφλοπόντικες» και ο διαφημιστικός τζίρος του μιντιακού όμιλου «Πρώτο Θέμα»


Για «πράσινους τυφλοπόντικες» κάνει λόγο το DarkRoom του newmoney και αναφέρεται σε μία ιστορία που, όπως ισχυρίζεται, έχει σχέση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Γράφει λοιπόν η παραπολιτική στήλη του newmoney που ανήκει στον μιντιακό όμιλο του «Πρώτου Θέματος»:
"Χθες ένας κολλητούλης από το Ηράκλειο Κρήτης (ασήμαντο το όνομά του) ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Fb ένα κολλάζ με το κυριακάτικο πρωτοσέλιδό μας που αφορούσε τον Ανδρουλάκη και είχε τίτλο «Βοά το όλον ΠΑΣΟΚ, Νίκο φύγε, χάσαμε» και από κάτω μία εντολή διαφημιστικής καταχώρησης μίας σελίδας, για το περιοδικό Gala που εκδίδεται από το Πρώτο Θέμα, από τον δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα για την προβολή ενός φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος, το Athens City Festival. Ο συγκεκριμένος σύντροφος του Νίκου Α. μάλιστα είχε και ένα σχόλιο ειρωνικό για εμάς «Ανεξάρτητη αντικειμενική δημοσιογραφία!!!»
Με απλά λόγια ο ανθρωπάκος αυτός, φιλαράκος του κ. Ανδρουλάκη, μας κατηγορεί εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι «τα αρπάξαμε» από τον Χάρη Δούκα για τον στηρίξουμε χτυπώντας τον πεφωτισμένο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, δηλαδή εννοεί ότι μας δωροδόκησε μέσω διαφήμισης μίας σελίδας αξίας 1.800 ευρώ στο Gala για να υποστηρίξουμε τον δήμαρχο Χάρη Δούκα. Έχω λοιπόν να παρατηρήσω ότι: Α) Ο διαφημιστικός τζίρος ετησίως του ομίλου επιχειρήσεων του Πρώτου Θέματος είναι περί τα 28 εκατ. ευρώ, άρα, Νίκο μου, η θεωρία σου για να μας «την μπεις» ότι τα παίρνουμε από τον σύντροφό σου Χάρη Δούκα με 1.800 ευρώ μία σελίδα στο Gala, είναι παρόμοια με όσα είπες στα όργανά (σου) ότι κέρδισες στις εκλογές αφού ανέβασες ποσοστά. 
Β) Η ίδια θεωρία πάσχει και κάπου ακόμα, στο ότι με αντίστοιχα υπέρογκα ποσά (από 500 έως 5.000 ευρώ) ο σύντροφός σου Δούκας «δωροδόκησε» για να διαφημίσει το φεστιβάλ του στην Καθημερινή, στην ΕφΣυν, στο Documento, στην 24media, Athens Voice, Λάμψη Εκδόσεις, iefimerida, Ναυτεμπορική κ.λπ. κ.λπ. 
Υ.Γ.: Παρά το γεγονός ότι το Πρώτο Θέμα δεν έχει ουδέποτε καταθέσει αγωγή για τέτοιου είδους θέματα σε κανέναν, σιγά άλλωστε μην ασχολούμαστε με τα χιλιάδες trolls του διαδικτύου, στον συγκεκριμένο άνθρωπο θα καταθέσουμε αγωγή αλλά και σε 3-4 ακόμα που αναπαρήγαγαν αυτή τη γελοιότητα. Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως, εμείς ποτέ δεν ασχολούμαστε με τους υπαλλήλους αλλά μόνο με τα αφεντικά, γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά και τον ηθικό αυτουργό και το συμβόλαιο. Άσε που πήγε τζάμπα…"