ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Αποκαλυπτήρια για το κόμμα του Κόκκαλη


O ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά θα είναι η μετεξέλιξη σε κόμμα του πράσινου κινήματος «Κόσμος», «όχημα» για τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί Αλέξη Τσίπρα.
Στο πλευρό του Πέτρου Κόκκαλη αναμένεται να βρεθούν οι συμπρόεδροι του κόμματος, Μαρία Βασιλάκου και Λευτέρης Παπαγιαννάκης.
Πριν από περίπου δέκα ημέρες ο ευρωβουλευτής, που παραιτήθηκε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαφωνώντας με το πολιτικό στίγμα του Στέφανου Κασσελάκη, εντάχθηκε στην πολιτική ομάδα των Πρασίνων.

«Η λύση δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, βάσει των συμπερασμάτων του IPCC, της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, μία επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος με αφορμή την αλλαγή πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.