ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Χάρβαρντ...


Στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το υπουργείο έδωσε μια λίστα με 6 παραδείγματα ξένων πανεπιστημίων με παραρτήματα σε άλλες χώρες. Ένα από αυτά ήταν το... Rochester Institute of Technology (RIT). Με μια απλή αναζήτηση σε διάφορες βάσεις κατάταξης των πανεπιστημίων παγκοσμίως προκύπτει πως το συγκεκριμένο υπολείπεται σημαντικά από τουλάχιστον 4 με 5 ελληνικά ιδρύματα. Βρίσκεται στη θέση 497 παγκοσμίως, ενώ π.χ. το ΕΚΠΑ είναι στη θέση 247 (webometrics). Σε άλλες κατατάξεις το βρίσκουμε ακόμα πιο χαμηλά.

Το υπουργείο φέρνει ως παράδειγμα και το New York University, λέγοντας ότι έχει campus σε 13 χώρες, παίζοντας με τις λέξεις. Το NYU έχει μόνο δύο παραρτήματα που λειτουργούν ως πλήρη πανεπιστήμια (Αμπού Ντάμπι και Σανγκάη).
Όπως ανέφερε χθες και ο καθηγητής Άρης Καλαντίδης, «το NYU αποκλείεται να ανοίξει πανεπιστήμιο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, απλά γιατί δεν το συμφέρει. Δεν το συμφέρει ούτε οικονομικά ούτε φυσικά από άποψη φήμης».
Κ.ΖΑΦ. /ΕφΣυν