ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Canto General, 1975, στάδιο Καραϊσκάκη: Λαϊκή γιορτή και άθλος τεχνικής


Με την επέτειο του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη να πλησιάζει, ο Φώτης Απέργης αφιερώνει το νέο podcast της σειράς Flashback στην ιστορική συναυλία που έδωσε ο συνθέτης με το Canto General, το 1975, στο στάδιο Καραϊσκάκη, και το οποίο μπορείτε να ακούσετε από σήμερα Δευτέρα, 21 Αυγούστου2023 στο ERTεcho.
Η πρόβα Φαραντούρη και Πανδή ενώπιον του Πάμπλο Νερούδα στο Παρίσι. Τα μυστικά της διδαχής με την οποία ο Θεοδωράκης μάγευε τους ερμηνευτές του. Οι διαφορές του με τον Μάνο Χατζιδάκι. Οι ενθουσιώδεις συναυλίες επί χούντας ανά τον κόσμο.
Τα απρόοπτα της πανηγυρικής βραδιάς, όπου το κοινό αδημονούσε στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, αλλά τα Κρουστά του Στρασβούργου δεν είχαν φτάσει ακόμα. Τα μικρόφωνα για τα πολυμελή σύνολα, που είχαν συγκεντρωθεί από τα στούντιο αλλά και τις ταβέρνες της Αθήνας. Άγνωστες λεπτομέρειες που έχει αφηγηθεί ο ηχολήπτης της συναυλίας Γιάννης Σμυρναίος.