ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Τα έχει (σχεδόν) όλα, όχι και εφημερίδες...


Ο Στέλιος Σοφιανός, άνθρωπος του Τύπου, που γεννήθηκε επαγγελματικά στο δημοσιογραφικό χαρτί, γράφει σε ανάρτησή του ότι στη Μακρακώμη, ένα κεφαλοχώρι με περίπου δυόμισι χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, που «έχει μεγάλη αγορά και καλύπτει μια μεγάλη περιοχή», ενώ διαθέτει δύο τραπεζικά καταστήματα, για να βρεις εφημερίδα πρέπει να διανύσεις 10 χιλιόμετρα. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η Μακρακώμη είναι ένα κεφαλοχώρι, Δήμος, με περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους. Απόσταση 2-2,5 ώρες από την Αθήνα. Έχει 2 καταστήματα τραπεζών. Είχε και ΕΛΤΑ αλλά τώρα με την αναδιάρθρωση το έκλεισαν. Έχει μεγάλη αγορά, που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή. Στη Μακρακώμη δεν πουλάνε εφημερίδες. Για να προμηθευτείς πρέπει να πας στη Σπερχειάδα, να κάνεις δηλαδή 10 χλμ με την επιστροφή. Δεν ξέρω τι συμφωνίες γίνονται, πόσοι αγόραζαν και πόσες πουλάγανε, ξέρω ότι ένας αρχαίος κανόνας της αγοράς είναι ότι αν δεν βρίσκεις, δεν παίρνεις. Κρίμα».
Το σχόλιο του Στέλιου Σοφιανού μάς θύμισε ένα παρόμοιο ανάμεσα στα πολλά που έχουν δημοσιευτεί στο μπλογκ του HardDog για το πρόβλημα που μαστίζει τον Τύπο. Πριν από έξι χρόνια, τον Αύγουστο του 2017, το μπλογκ έγραφε για την (τουριστικότατη) Φοινικούντα όπου υπήρχαν ξένες εφημερίδες, αλλά όχι και ελληνικές. Αυτές έπαψαν να υπάρχουν εκεί μετά από 22 χρόνια.