ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Εργο κυβέρνησης Μητσοτάκη


Ας τα πάρουμε από την αρχή μήπως και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε, αν και δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ με μια κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βγάλει τις ευθύνες από πάνω της για την καταστροφή που συντελέστηκε και συντελείται στη χώρα.

Οι πυρκαγιές, αν και θεωρούνται φυσική καταστροφή, στην πραγματικότητα μόνο κατά το 10 με 15% είναι τέτοιες. Το 85 με 90% των πυρκαγιών έχουν ανθρώπινη αιτία. Προκαλούνται δηλαδή από ανθρώπινο χέρι είτε ηθελημένα, είτε αθέλητα. Αυτό το γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή που ως οργανωμένη κοινωνία πειστήκαμε για την ανάγκη να τις αντιμετωπίσουμε με σχέδιο.

Κατά συνέπεια το να καταφεύγει σήμερα η κυβέρνηση στη δικαιολογία ότι υπάρχουν εμπρηστές και γι' αυτό έχουμε φωτιές είναι σαν να μας λέει ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή. Ευχαριστούμε για την πληροφορία, αλλά δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι μια κυβέρνηση κρίνεται για την αποτελεσματικότητά της μόνο για τις πυρκαγιές που μπήκαν από φυσική αιτία.

Να τους πιάσει η κυβέρνηση τους εμπρηστές και να τους συντρίψει. Αλλά αντί να βγάζει τον κ. Κικίλια να εξαπολύει απειλές για θέματα που είναι δουλειά της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, καλύτερο θα ήταν να τον βάζει να κάνει τη δουλειά που του ανατέθηκε, αν και είναι γεγονός ότι λίγα έχει προλάβει να μάθει στο νέο υπουργικό πόστο του.

Το πιο σωστό θα ήταν να ανταποκρίνεται ο κρατικός μηχανισμός στον ρόλο του ανεξαρτήτως υπουργού. Αλλά αν αυτό δεν είναι τόσο δυνατό ή είναι αδύνατον, θα ήταν πολύ καλύτερο το μέγαρο Μαξίμου να σταματήσει αυτή την ανόητη προπαγάνδα περί εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού, να αναγνωρίσει το πρόβλημα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να δούμε τι πρέπει να γίνει για την επόμενη μέρα.

Η αλήθεια των πραγμάτων είναι τρομακτική. Σύμφωνα με τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία, η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ε.Ε. ως προς τις φετινές καταστροφές με 1.284.060 καμένα στρέμματα μέχρι τις 19 Αυγούστου. Τώρα είμαστε ακόμη χειρότερα. Επίσης ποτέ άλλοτε τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν καταγραφεί τόσο μεγάλες απώλειες μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που κανένας εμπρησμός και καμία κλιματική κρίση δεν το δικαιολογούν. Συνεννοηθήκαμε;

ΕΦ.ΣΥΝ. / Aποψη